fcb.portal.reset.password
El FC Barcelona va guanyar el primer partit contra el Reial Madrid després de la mort de Franco el desembre de 1975

El FC Barcelona va guanyar el primer partit contra el Reial Madrid després de la mort de Franco el desembre de 1975 / FOTO: ARXIU FCB

[[DES_1]] Va ser el primer Barça-Madrid sense el dictador. Es va emportar la victòria el Barça (2-1), i va donar així una alegria immensa al seus aficionats, que van omplir el Camp Nou amb multitud de senyeres, donant al recinte una emotivitat difícil d’explicar després de tants anys sense poder onejar-les al vent. A més, el duel va ser retransmès per TVE, amb la qual cosa la imatge que oferia el coliseu barcelonista era, senzillament, la que es delia per donar, des de feia temps, l’afició i el poble català a tot Espanya. Va aparèixer una pancarta demanant “amnistia, llibertat i Estatut d’Autonomia”, que ràpidament va ser retirada per la policia... I per primera vegada es van donar a conèixer al públic les alineacions d’ambdós equips en català. Una cosa tan banal avui dia, llavors va ser un gran triomf, la victòria més desitjada, més somniada i més aplaudida.

La festa va acabar a Canaletes. A més, va ser la primera derrota de l’equip blanc en el curs 1975/76 després de 14 jornades, en què havia aconseguit vuit victòries i sis empats. De totes maneres, l’equip madridista va seguir líder amb 22 punts, i el Barça va quedar quart amb 19, a un de l’Hèrcules i a dos de l’Atlètic de Madrid, segon i tercer classificats respectivament. Va marcar primer Neeskens, Pirri va empatar i Rexach, en el minut 89, va fer embogir el camp amb el 2-1. El xut d’honor del partit va anar a càrrec d’Àngel Mur Navarro, que havia estat gairebé 40 anys al servei de l’Entitat.

 

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt