fcb.portal.reset.password
El Gimnàs Solé va ser el protagonista de la Primera Assemblea Ordinària de socis del FC Barcelona ara fa 114 anys

El Gimnàs Solé va ser el protagonista de la Primera Assemblea Ordinària de socis del FC Barcelona ara fa 114 anys / FOTO: ARXIU FCB

[[DES_1]] El Barça amb prou feines tenia un any de vida i el nombre de socis era de cinquanta-un. L’assemblea va ser presidida per Walter Wild i va tenir lloc a l’estatge social del Gimnàs Solé. Com no podia ser d’una altra manera en aquells primers temps del Club, va ser com una reunió d’amics, i entre els acords que es van prendre destaca l’agraïment al soci-jugador (tots ho eren) Otto Maier per la seva generositat en regalar a l’equip una farmaciola completa, que va ser instal·lada al camp de l’Hotel Casanovas. De fet, Maier ja podia fer un regal així, ja que era gerent de la Casa Hartmann, una empresa que comercialitzava amb productes sanitaris.

En aquella assemblea, el tresorer Bartomeu Terrades va comunicar que el balanç econòmic donava pèrdues, però aquest dèficit va ser esmenat immediatament per col·lecta popular entre els assistents. Curiosament, la primera assemblea de socis de la història del Barça no havia estat Ordinària sinó Extraordinària i havia tingut lloc mesos abans, el 14 de febrer del 1900, essent l’únic punt del dia els incidents ocorreguts en un partit disputat amb el Català.

 

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt