fcb.portal.reset.password

L'estadi de Les Corts l'any 1939 / FOTO: ARXIU FCB

[[DES_1]] La Guerra Civil espanyola s’abocava a la seva etapa final. Les forces franquistes, amb els generals Solchaga i Yagüe al capdavant, van entrar a Barcelona per Collserola. Ja a la ciutat van buscar una esplanada per tal que la tropa descansés i, alhora, servís com a parc mòbil del seu material bèl·lic desplaçat. Un oficial, amb el seu destacament, es va dirigir cap al camp de Les Corts, a comprovar si el terreny de joc reunia les condicions per poder establir-s’hi. I això feia, quan va ser rebut per Rossend Calvet, secretari de l’Entitat i figura clau en la història del Barça d’aquella època, i Manuel Torres, el conserge del camp.

El succeït a continuació, s’explica amb aquestes paraules en el llibre ‘El Barça en guerra (1936-1939)’ de Josep M. Solé i Jordi Finestres: “Senyor, aquí té vostè el temple destinat al culte de l’esport i la cultura física. Ho ha estat i l’hem respectat durant la guerra. Ara, vostè decidirà”, va dir Calvet al militar, i ell va respondre: “Estigui vostè tranquil, jove; no serem nosaltres qui perjudiquem el que vosaltres heu conservat”.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();