fcb.portal.reset.password

Un onze inicial de l'equip del FC Barcelona de la temporada 1944/45 / ARXIU FCB

El Barça va escombrar l’equip ‘merengue’ en una tarda pletòrica de bon futbol i encert als darrers metres. El duel, corresponent a la 21a jornada (en faltaven cinc per al final) de la Lliga 1944/45, va enfrontar el primer i el segon classificat. S’hi jugaven molt, i va ser el quadre català el que va acabar fent un pas de gegant per poder cantar l’‘alirón’. La primera part va acabar amb avantatge mínim per als homes de Pepe Samitier, però a la segona va arribar el festival d’un Barça que va acabar atropellant. Van marcar César (2), Bravo, Escolà i Gonzalvo III.

El tècnic, tot i l’eufòria que es va desfermar, va optar per la prudència: “Diré, únicament, que estic orgullós de com s’han comportat els jugadors aquesta tarda. L’equip està magnífic de forma i cadascú rendeix físicament com cal en el camp”. Van jugar: Quique, Elias, Benito, Calvet, Sans, Gonzalvo II; Valle, Escolà, César, Gonzalvo III i Bravo. José Luís Lasplazas, a la crònica apareguda a ‘El Mundo Deportivo’, va comentar: “Va ser, senzillament, el Barcelona que la gent que sent el futbol i el viu a prop estava esperant; va ser l’equip que surt a guanyar i que ho aconsegueix en una superació de totes les seves línies. Múltiples i molt grans èxits ha tingut l’onze blaugrana en el decurs del seu historial, però cert que no en recordo gaires, en cinc llustres de veure triomfs barcelonistes, que puguin igualar en lluïment l’aconseguit ahir a la tarda pels nois que vesteixen el mallot grana i blau damunt de la cuidada gespa de Les Corts”.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt