fcb.portal.reset.password

Johan Cruyff amb la samarreta del Barça / ARXIU FCB

[[DES_1]] Johan Cruyff ha estat un dels grans mites del barcelonisme. Primer, al camp, i després, a la banqueta. Com a jugador va defensar la samarreta del Club entre el 1973 i el 1978, i, com a entrenador, entre el 1988 i el 1996. I en ambdues etapes hi va deixar l’empremta. Com a futbolista va destacar pel fet de fer fàcil el que era difícil i per aportar modernitat al joc. Anava vers el més pràctic i efectiu. Jugar al primer toc, sense complicacions, fent córrer la pilota i no pas el jugador...Com a tècnic, després d’un inici titubejant però en què va guanyar una Recopa i una Copa, va crear un equip que ha passat a la història, el Dream Team, que va ser el primer a guanyar la Copa d’Europa (1992) i l’únic que, fins ara, ha estat capaç d’encadenar quatre Lligues consecutives.

L’holandès, que pràcticament ha estat vinculat a l’Entitat des del seu aterratge el 1973, va marcar dues èpoques històriques per al Barça. La primera, en què va tornar la Lliga al Club després de 14 anys de sequera, i la segona, la ja esmentada etapa del Dream Team. Personatge amb un fort carisma, d’opinions pròpies que no deixen mai ningú indiferent, Cruyff és història del FC Barcelona per haver dotat l’equip d’un estil de joc molt diferent que sempre ha agradat a l’afició. El joc ofensiu, de creació, buscant sempre el gol. Una filosofia que ha donat grans resultats a l’Entitat.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();