fcb.portal.reset.password

Orla que acreditava al FC Barcelona com a campió d'Espanya el 1913 / ARXIU FCB

Va ser una final del campionat d’Espanya jugat amb la Reial Societat que no es va poder resoldre fins al tercer partit. Els dies 16 i 17 de març el marcador havia acabat amb empats a dos gols i a zero. Per això el tercer partit era encara més emocionant, atesa la igualtat entre els contendents. El partit va començar malament per al Barça, ja que la Reial Societat es va avançar amb un gol de penal força protestat.

Segons la crònica de Daniel Carbó una part del públic va envair el camp per evitar el llançament del penal, però la directiva blaugrana es va acostar a aquell sector i els va convèncer “del respecte que es deu a les decisions de l’àrbitre”. Després del gol donostiarra la reacció dels jugadors blaugrana va ser espectacular, i van aconseguir la remuntada, amb gols de Berdié i Apolinario. Amb la victòria per 2 a 1 l’equip aconseguia el campionat, que es va celebrar a la nit en un sopar amb els jugadors de tots dos equips al Restaurant Royal.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt