fcb.portal.reset.password

Gràcia durant un partit amb el FC Barcelona / ARXIU FCB

[[DES_1]] La família barcelonista perd Sígfrid Gràcia, lateral esquerre de raça, sobri, segur i amb una il·limitada capacitat de sofriment damunt el terreny de joc. Feia temps que estava ingressat a l’Hospital del Sagrat Cor de Barcelona com a conseqüència d’una llarga malaltia que va acabar emportant-se’l als 73 anys. Va jugar 14 temporades al Barça (1952-1966), i sempre va destacar per la seva humilitat, professió i entrega, com també per la regularitat, ja que va ser imprescindible per a tots els tècnics que hi van treballar.

Una mostra de la seva seriositat i professionalitat presents durant la seva etapa en actiu la trobem en una de les anècdotes que solia recordar: “Helenio, meticulós fins a límits insospitats, feia portar una bàscula en tots els desplaçaments per pesar a la plantilla abans i després dels partits. Per assegurar-se  que no estava espatllada, el Mag sempre em feia passar a mi primer. Si marca 70 quilos funciona, deia. I és que jo era un dels pocs jugadors que sempre estaven en el pes ideal”.

Després de deixar el futbol es va unir a l’Agrupació de Veterans i, menys el de president, va ocupar tots els càrrecs. Va ser un dels impulsors de la Fundació de l’Agrupació, i va arribar a dir que si no era capaç de posar-la en marxa pagaria les despeses que se’n derivessin durant tot el procés. Va recórrer penyes i més penyes en busca de fons per començar al costat dels seus inseparables amics Vergés, Olivella, Gensana i Rovira, fins que el projecte va ser una realitat.  L’enterrament es va fer a l’església de Sant Pere de Gavà, el seu poble natal.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();