fcb.portal.reset.password

Joan Gamper va ressucitar el Club després de 9 anys de la seva fundació / FOTO: ARXIU FCB

El 2 de desembre del 1908 va celebrar-se una Assemblea General històrica, ja que sols quedaven 38 socis a l’Entitat i en l’ordre del dia es va tractar obertament de la liquidació del FC Barcelona. Qui havia estat fundador de la societat, Joan Gamper, en un acte de profund i incondicional respecte i amor al Club, va fer un pas endavant i es va presentar voluntari a assumir la presidència en uns moments convulsos. “El Barça ni pot ni ha de morir. Si no hi ha ningú que ho intenti, jo assumiré la responsabilitat de cuidar d’ell, des d’ara. Estic segur que estaran al meu costat tots els que, ens moments en què el futbol era una cosa rara, mirada amb desconfiança, no vacil·laren de fer-me costat i secundar-me. En aquest moment vull oblidar greuges i desconsideracions rebudes, que havien motivat el meu allunyament de la vida interna del club, per a reclamar un lloc en la lluita que tots emprendrem per a reanimar-lo. Si algú vol secundar-me que ho digui. Del contrari, jo sol n’assumiré la responsabilitat”, va dir Gamper quan va prendre la paraula.

No el van deixar a l’estacada i, per primera vegada, el fundador va estar al capdavant de l’Entitat. Hi va posar tot el seu esforç a salvar-la. Va anar a recuperar, casa per casa, els socis que s’havien donat de baixa i, en poc temps, va tornar a conquerir una massa social descontenta per la falta de resultats, l’escassetat d’ídols i d’al·licients. En poc temps es va assolir la xifra de 200 socis i, amb aquesta, ressuscità el FC Barcelona, que durant uns dies va estar en coma. Recuperat el pols, el primer que va fer Gamper va ser buscar un camp propi, el del carrer Indústria, que inaugurava tres mesos després. Havia obrat el miracle.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt