fcb.portal.reset.password

Els jugadors celebren la primera Recopa d'Europa de bàsquet / ARXIU FCB

El Barça havia arribat abans a tres finals europees, però no havia assolit la victòria. El 19 de març del 1985 s’obria una nova oportunitat en la final contra el Zalgiris Kaunas disputada a Grenoble. L’expectació entre els aficionats blaugrana era enorme, i més de cinc mil es van desplaçar per viure en directe la final, amb profusió de senyeres i banderes blaugrana. Però el rival era un equip de gran nivell en què jugaven, per exemple, Kurtinaitis i Sabonis. L’equip barcelonista, amb els Sibilio, Epi, Solozábal, De la Cruz i companyia, dirigits des de la banqueta per Manolo Flores, va fer una molta bona primera part que va acabar amb un clar avantatge, 51-36.

A la segona part els rivals van posar el partit més difícil, i es va arribar a marcadors amb diferències mínimes que als últims moments eren de només dos punts, però finalment es va aconseguir la victòria per 77-73, amb una darrera esmaixada de De la Cruz. Amb aquesta emocionant final el bàsquet blaugrana inaugurava el seu palmarès continental, que en els anys posteriors ha anat ampliant notablement.   

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt