fcb.portal.reset.password

Els jugadors celebren la Recopa d'Europa / ARXIU FCB

[[DES_1]] Els afortunats i afortunades que van viure aquella històrica jornada mai podran oblidar-la. “Sempre ens quedarà Basilea”, diuen orgullosos, referint-se a l’èpic triomf, amb pròrroga, després de fallar Rexach un penal, de jugar Migueli amb la clavícula immobilitzada, d’haver sofert dies enrere un accident l’esposa de Kankl... Molts ingredients impossibles de diluir-se en la memòria dels qui van ser allà, més de 35.000 ànimes en una mobilització que va entrar  a la història del Barça i del futbol. Basilea va ser el punt de partida per a un Barça que tornava a Europa per la porta gran. L’ambient regnant a l’estadi St. Jacobs posava la pell de gallina. Crits, la primera gran presència de senyeres a Europa, passió...  L’equip de Joaquim Rifé, amb Toni Torres de segon, no va fallar.

Es va imposar a la pròrroga al Fortuna de Düsseldorf (4-3) després que els 90 minuts reglamentaris acabessin en empat a dos.  Van jugar: Artola; Zuviría, Migueli, Costas (Martínez min 67), Albaladejo (De la Cruz min 58); Sánchez, Neeskens, Asensi; Rexach, Krankl i Carrasco. Els autors dels gols van ser Sánchez, Asensi, Rexach i Krankl, que va dedicar el gol, després d’una escapada del ‘Lobo’ Carrasco, a la seva esposa, Inge, ingressada a la Clínica Corachán recuperant-se de l’accident de trànsit sofert dies enrere.  Rifé va comentar: “No podíem fallar. S’ha guanyat perquè els jugadors han posat el cor en la lluita, s’han batut al màxim per guanyar un títol que aquesta vegada no se’ns podia negar”. La rebuda que l’afició va dispensar a l’equip a l’endemà a Barcelona va ser espectacular. Els seguidors van vibrar com mai.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt