fcb.portal.reset.password

Pichi Alonso celebra un dels tres gols que va marcar al Göteborg / HORACI SEGUÍ - FCB

[[DES_1]] El FC Barcelona va saltar al Camp Nou amb l’objectiu de firmar una nit màgica. Havia caigut derrotat al camp del Göteborg en el partit d’anada de les semifinals de la Copa d’Europa per un dur 3-0. El passaport a la final de Sevilla s’havia posat molt car. Es necessitava una nit màgica, per no parlar d’un miracle, en direcció a la darrera cita. El partit va començar bé, amb un gol d’Àngel ‘Pichi’ Alonso al minut 9. A la segona meitat en van arribar dos més del davanter de Benicarló, al minut 63 i al 69. El Barça havia fet el més difícil, anivellar la balança, però faltava la cirereta, un altre gol. La pròrroga no va aportar res i van haver de ser les penes màximes les encarregades de dictar sentència.

Al final, triomf per al Barça, que es va imposar per 5-4 després que Víctor Muñoz anotés el llançament decisiu. El duel, malgrat els anys transcorreguts, forma part de l’èpica barcelonista. Terry Venables, el tècnic, va assegurar al final del partit amb el seu humor peculiar: “Si aquesta eliminatòria es tractés d’una novel·la, estic segur que l’editor l’hauria llançat a la paperera perquè no s’hauria cregut el final”.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt