fcb.portal.reset.password

Eulogio Martínez disputa una pilota / ARXIU FCB

El davanter paraguaià va anotar cinc gols en el Barça-Las Palmas corresponent a la 22a jornada del campionat de Lliga. Eulogio Martínez, que sempre va destacar per la seva elevada producció ofensiva, es va apuntar un repòquer davant el conjunt canari al Camp Nou, anant a porta als minuts 5, 14, 44, 76 i 77. Els altres golejadors van ser Suco (min 13), Vergés (min 38) i Olivella (min 58). Va ser el primer 8-0 registrat al nou coliseu barcelonista en Lliga. A Les Corts, Celta (1942) i Saragossa (1953) ja havien sofert aquest huracà de joc ofensiu. Eulogio va confessar en acabar el matx: “El quart ha estat el més bonic, per ser d’elaboració pròpia, amb ajuda d’Evaristo”. I va raonar la seva efectivitat amb ironia: “És que m’anava endarrerint en el taulell de golejadors. Ara em sembla que em poso amb 16 i em col·locaré en un bon lloc”.

Eulogio va acabar la jornada amb 16 dianes, a una d’Arieta (Athletic) i Puskas (Reial Madrid). No acabaria com a Pitxitxi, sinó que ho seria Puskas, amb 24, dos de penal. Ell va acabar amb 23, però el Barça va ser campió de Lliga.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt