fcb.portal.reset.password

La celebració de la Recopa al Camp Nou aconseguida el 1982 / HORACI SEGUÍ - FCB

[[DES_1]] Un acabat de remodelar coliseu barcelonista acull la final de la Recopa d’Europa entre el FC Barcelona i l’Standard de Lieja (2-1). Després de perdre la Lliga en els últims partits, l’equip d’Udo Lattek s’ho jugava tot en l’últim duel de la temporada. Ho feia amb l’avantatge de jugar a casa, però amb la pressió afegida de no tenir marge d’error. El partit va començar malament per als interessos barcelonistes, ja que als vuit minuts de joc Vandermissen avançava l’equip belga. Tot i això, al darrer minut del primer temps, Simonsen, de cap, va establir l’empat. A la segona meitat va ser Quini, al minut 63, en una jugada de murri, qui va avançar el Barça en el marcador.

Ja no es van deixar sorprendre els deixebles de Lattek, tot i la pressió a què van ser sotmesos des d’aleshores. La Recopa no podia escapar-se, i no es va escapar. Sánchez, el capità de l’equip, va recollir el trofeu sobre una gespa completament atapeïda d’aficionats. Lattek va confessar: “Avui em sento completament realitzat. El triomf ha estat obra de tot l’equip, que ha lluitat per tal d’aconseguir l’objectiu desitjat”. El Barça va formar amb Urruti; Gerardo, Migueli, Alexanko, Manolo; Sánchez, Moratalla, Esteban; Simonsen, Quini i Carrasco. 

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt