fcb.portal.reset.password
El 10 de febrer de 1952 Kubala va marcar set gols a Les Corts contra l'Sporting de Gijón

Kubala celebra amb el públic de Les Corts un dels set gols que va marcar contra l'Sporting de Gijón / ARXIU FCB

El davanter del FC Barcelona va entrar a la història de la Lliga per ser el segon jugador en marcar set gols en un mateix partit. Només Bata, curiosament en un Athletic-Barça (12-1) havia aconseguit aquesta proesa. Kubala ho va assolir contra l’Sporting de Gijón a Les Corts, on l’equip asturià va sortir golejat (9-0). El crac hongarès va anotar en els minuts, 11, 27, 70 (de penal), 73, 75 (de penal), 83 i 89. És a dir, va marcar cinc gols, els darrers, ens uns 20 minuts, a una mitjana d’un cada quatre minuts. Espectacular. Els altres dos van ser obra de Manchón i Aloy.

L’equip de Fernando Daucik, després de fer aquesta demostració de força, va posar la directa fins a aconseguir el liderat i, a partir d’aleshores, conservar-lo fins al final. El seu equip va anotar 92 gols en 30 partits i va obtenir el que, fins llavors, era la millor mitjana de la seva història en Lliga: 3,02 gols per partit. L’equip protagonista de la golejada estava integrat per Ramallets; Martín, Biosca, Seguer; Bosch, Segarra; Basora, César, Aloy, Kubala i Manchón.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt