fcb.portal.reset.password

L'equip del FC Barcelona del 1934, a Les Corts / ARXIU - FCB

El FC Barcelona va contractat un amistós internacional de luxe amb la selecció del Brasil, recentment eliminada del Mundial de França del 1934, i els aficionats van poder gaudir d’un partit amb molts gols a Les Corts (4-4). El Brasil va exhibir el seu clàssic joc de regat i passades curtes i rases, al peu. El Barça, per la seva part, estava en plena fase de proves i inclús va haver de jugar amb dos futbolistes del Deportivo (Chacho i Diz) per tal de potenciar l’equip, que va anar de menys a més.

Els blaugranes van aixecar un 0-3 i un 2-4 per acabar firmant un honrós empat, tot i que, en honor a la veritat, l’àrbitre va anular el gol que hauria significat el 4-5 per al Brasil. Un gol que era totalment legal però que el col·legiat va assenyalar com a fora de joc. El partit va acabar amb alguns incidents entre els jugadors d’un i altre equip, i fins i tot va haver d’intervenir la força pública per aplacar una mica els ànims. I és que el Brasil s’hi jugava molt, ja que de la imatge que donés a Les Corts en depenien futurs amistosos arreu d’Europa que ja tenien emparaulats, però no firmats.

Forum Barça

Fòrum Barça

Coincidint amb el 115è aniversari del Club, el Fòrum Barça impulsa el Dietari FCB, que es difon a través de www.fcbarcelona.cat, amb un record diari d’un esdeveniment remarcable de la història del Club. Aquest recull és fruit de la tasca de recerca de Jaume Llauradó, i compta amb la col·laboració del Centre de Documentació del FC Barcelona.

Tornar a dalt