fcb.portal.reset.password
Freixa, Rosell, Faus i Moix, a la roda de premsa.

Freixa, Rosell, Faus i Moix, a la roda de premsa. FOTO: GERMÁN PARGA-FCB.

En una compareixença posterior a la reunió extraordinària de la Junta Directiva, el president Sandro Rosell ha revelat la decisió unànime de sotmetre a consulta dels socis el projecte de construir un nou estadi amb l’estructura del d’ara. La data del referèndum serà el 5 o el 6 d’abril. Una profunda anàlisi ha portat a descartar l’opció de crear-ne un de nou en una altra ubicació, ja que l’operació hauria posat en risc la viabilitat econòmica del Club.

El projecte, que tots els socis podran conèixer de primera mà abans de la consulta i que no alterarà la recerca de l’excel·lència esportiva, inclourà la construcció d’un nou Palau Blaugrana, així com el desenvolupament de l’Espai Barça.

Aquest és el discurs íntegre que ha pronunciat Rosell:

“Avui la Junta Directiva del Futbol Club Barcelona ha decidit per unanimitat sotmetre a consulta dels socis el projecte de construir un nou estadi sobre l'estructura de l'actual Camp Nou.

La Junta Directiva ha decidit descartar l'opció de construir un nou estadi als terrenys que se'ns havien proposat a l'altura de la Diagonal.

Ha estat una decisió difícil. Els dos projectes eren molt atractius. Però el nostre compromís era presentar a referèndum projectes viables des d'un punt de vista tècnic, urbanístic i econòmic.

Després d’una profunda anàlisi, assessorats pels millors experts internacionals, la Junta Directiva ha decidit que la millor opció és seguir a les Corts.

El projecte arquitectònic original del nostre estadi ha aconseguit que, 56 anys després de la seva construcció, pugui ser la base per al nostre projecte de futur.

El Camp Nou forma part de la nostra memòria col·lectiva, és el més gran d’Europa i una icona de la ciutat de Barcelona.

L'opció de construir un nou estadi en una nova ubicació ha estat descartada, ja que el cost final de l'operació podria hipotecar el Club, els seus socis i lligar de mans futures juntes directives.

El projecte pel qual hem optat és assumible. Per continuar sent capdavanters hem de donar aquest pas històric que comportarà esforços per part de tots, però que garantirà el confort d'una nova instal·lació amb les últimes tecnologies al servei dels seus usuaris i els esportistes. A més, multiplicarem el valor de la nostra propietat immobiliària i la capacitat de generar nous ingressos addicionals, sense vendre o reduir el nostre patrimoni.

Creiem en aquest projecte perquè serà assumible de manera paral·lela a la recerca constant de l’excel·lència esportiva.

Aquest nou projecte també inclourà la construcció d’un nou Palau Blaugrana, així com el desenvolupament dels terrenys que anomenem Espai Barça. Tindrem un nou pavelló que mantingui l’esperit del nostre Palau però que s’adapti a les necessitats actuals. El nou Palau haurà de reforçar la nostra vocació poliesportiva.

És molt important remarcar que podem afrontar aquest projecte gràcies a la reducció del deute que hem aconseguit en aquests darrers anys. Seguirem treballant amb aquest objectiu. Però els esforços en matèria econòmica comencen a donar els seus fruits i ens permetran afrontar aquesta operació immobiliària amb les màximes garanties.

Puc dir ara, més que mai, que el millor està encara per arribar. I convido tots els barcelonistes, tots ells, a utilitzar aquest projecte com un element d'unitat.

Aquesta Junta Directiva proposarà als socis la construcció d’un nou estadi sobre la mateixa estructura del Camp Nou. Seran altres juntes les que hauran de preservar aquest patrimoni, com altres directives i altres presidents han preservat el Camp Nou.

En les properes setmanes informarem els socis del projecte, podran veure’l personalment, preguntar i, finalment, amb totes les preguntes i les seves respostes, decidir en una consulta oberta si volen que aquest projecte vegi la llum.

Ens uns dies informarem amb tot detall del calendari d’accions previstes per portar a terme el referèndum. Referèndum què es celebrarà els dies 5 o 6 d’abril, coincidint amb partit de futbol al Camp Nou.

Serà l’opinió col·lectiva dels socis la que permetrà consolidar aquest projecte i visionar aquest club com una entitat definitivament global i assentada de forma sostenible entre els més grans del futbol.

Abans que els meus companys de Junta Javier Faus i Jordi Moix expliquin més detalls del projecte que proposarem als socis, vull agrair a tots els meus companys de Junta, a la direcció general, als executius del Club i als seus empleats, tota la seva dedicació i passió en aquest projecte. També a l'Ajuntament de Barcelona per la seva col·laboració.

També vull recordar els nostres presidents Agustí Montal Galobart i Francesc Miró-Sans. Ells i les seves juntes van visionar el futur amb encert, i avui, tots els barcelonistes hem d'encarar aquest projecte amb la mateixa fermesa, sabent que no serà fàcil, que requerirà esforços per part de tots, però sabent també que al final millorarem el nostre llegat i lliurarem a les noves generacions de barcelonistes una joia que garantirà que la nostra història i llegenda continuï creixent”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();