fcb.portal.reset.password

Sandro Rosell, durant el discurs. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

[[DES_1]]El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, ha fet balanç de la situació del Club en l’Assemblea de Compromissaris del 2013, que s’ha dut a terme al Palau Blaugrana. En aquest repàs, just a la meitat del mandat, el president ha volgut destacar especialment “la Lliga dels 100 punts, la Lliga del Tito, la Lliga de la superació”, i s’ha mostrat optimista: “Estic molt il·lusionat. El present i el futur ens somriuen”.

En aquest sentit, ha destacat el bon inici de l’equip a la Lliga i el títol de Supercopa, conjuntament amb l’arribada de Tata Martino i Neymar. Això, sense oblidar que “tenim el privilegi de tenir els millors jugadors fets a casa, de tenir Leo Messi, el millor jugador de la història”. I ha insistit en la necessitat de mantenir l’excel·lència esportiva: “Guanyar partits i títols, però jugant bé”.

Martino és un home de futbol honest, treballador, que parla el mateix llenguatge que els nostres jugadorsMés enllà del títol de Lliga i de la marxa obligada de Vilanova –“el moment més dur de tots”, ha dit–, l’arribada de Tata Martino ha estat, en l’àmbit esportiu, el repte més important. “És un home de futbol honest, treballador, que parla el mateix llenguatge que els nostres jugadors. Té personalitat per prendre decisions i ha sabut adaptar-se a la realitat del nostre club”, ha comentat.

“La nostra idea no es discuteix, sinó que evoluciona. Treballem per preservar i perpetuar el nostre model, que és un model d’èxit”, ha analitzat el president Rosell, que ha explicat que la contractació de Gerardo Martino com a nou entrenador compleix amb aquesta exigència.

Tenir beneficis és la millor garantia que el Barça no serà mai una societat anònimaPer mantenir aquesta competitivitat esportiva, Rosell ha recordat la necessitat de mantenir la millora en la situació econòmica “que ens permet encarar el futur amb tranquil·litat i optimisme”. “Tenir beneficis és la millor garantia que el Barça no serà mai una societat anònima”, ha reblat.

Sobre el futur del Camp Nou, no volem anar amb presses amb un tema cabdal que decidirà els propers 50 anys del ClubEl president també ha deixat clar que reduir el deute net fins als 200 milions d’euros és un dels grans objectius del Club al final del mandat: “Volem un club menys endeutat perquè no volem dependre de ningú”. Aquesta reducció del deute, conjuntament amb la millora dels ingressos –ha destacat la bona sintonia amb Nike–, permetrà abordar el projecte del futur Camp Nou, sobre el qual “no hi ha cap decisió presa” entre la possibilitat de fer una remodelació de l’estadi actual o fer-ne un de nou a la Zona Universitària. Ha recordat que la decisió, que no haurà de posar en perill “el model i la seva sostenibilitat”, es prendrà en un referèndum, però afirma: “No volem anar amb presses amb un tema cabdal que decidirà els propers 50 anys del Club”.

Just a la meitat del seu mandat, el president ha volgut destacar els principals aspectes que marquen la singularitat del Club: “Tenim un Club independent, solvent, compromès i solidari, admirat internacionalment, referent esportiu mundial i democràtic i arrelat al territori.” Partint d’aquesta base, i després de repassar en un vídeo els tres primers anys al càrrec, Rosell ha projectat els pròxims reptes del Barça en el futur immediat: “Volem mantenir l’excel·lència esportiva, reduir el deute per sota dels 200 milions d’euros, fer un nou Palau i un futur Estadi, a banda de buscar nous ingressos i potenciar la globalització de la marca ‘Barça’. Volem ser el club dels nens del món”, ha finalitzat el president.

La catalanitat del Barça

En l’àmbit institucional, Rosell ha volgut deixar clar el posicionament del Club respecte dels moments que viu el país: “Sempre estarem al costat del nostre país i de la voluntat del seu poble. Defensem el dret a decidir perquè forma part dels drets fonamentals que han de tenir les persones i tots els pobles. Som més que un club, un club català i catalanista. Ho som per història, per identitat i per convicció.” En aquesta línia, ha destacat que l’equipació de la senyera “es ven gairebé tant com la primera equipació, un èxit mundial”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();