fcb.portal.reset.password

Jordi Moix, durant la seva intervenció / FOTO: GERMÁN PARGA-FCB

El directiu responsable de l’Àrea Patrimonial, Jordi Moix, ha declarat que el projecte del nou Camp Nou és “il·lusionant, sostenible i necessari”. Ha explicat que, en cas d’aprovar-se en referèndum el 5 o 6 d’abril, “consolidaria definitivament el millor actiu patrimonial del Club en el millor lloc possible per seguir sent referència mundial”.

També ha assegurat que “la proposta urbanística és compatible entre les necessitats del Club i la seva integració amb el barri i la ciutat” i que “invertir en els nostres actius és imprescindible per a la competitivitat de l’equip i el Club que volem”.

Un procés de 18 mesos

Fins a arribar a aquest punt la Junta Directiva ha treballat un total de 18 mesos. La inversió ha estat aproximadament d’un milió d’euros. Moix ha detallat així tot el procés: “Era el moment de posar tota la carn a la graella i volíem fer un pensament de contemplar-ho tot. És per aquesta raó que vam crear un grup de treball –format per 18 persones- on es tinguessin en compte les singularitats del nostre Club, les necessitats dels nostres socis i, a la vegada, l’experiència d’altres noves instal·lacions que ja són una realitat”. El directiu ha posat com a exemples els nous estadis del Bayern de Munic, de l’Arsenal o de l’Athletic Club.

Les opcions descartades

La primera fase d’aquesta anàlisi incloïa un total de cinc opcions per al nou Camp Nou. Les tres primeres no van superar-la. D’una banda, l’opció d’un nou estadi als terrenys del Miniestadi, descartada per manca d’espai. D’una altra, enderrocar l’Estadi per fases, idea que no va fructificar per ser massa complexa tècnicament. Per últim, tampoc va quallar la solució adoptada per l’Athletic Club, descartada per una pèrdua d’aforament i volumetria.

D’aquesta manera, únicament van superar la primera fase l’opció de fer un nou estadi a l’alçada de la Diagonal i l’opció finalment triada, la de fer un nou estadi amb l’estructura actual, un projecte més conegut per les sigles ENEA (Estadi Nou Estructura Actual).

“La segona fase va durar els sis últims mesos i finalment vam arribar a la conclusió de descartar l’opció de la Diagonal, fonamentalment perquè la inversió que implicava aquesta opció s’acostava als 1.200.000 d’euros, un cost inassumible. També les circumstàncies tècniques, tot i que eren realitzables, implicaven una gran complexitat”, ha afegit Moix.

Hi haurà un concurs obert

El directiu ha deixat clar que “d’aquí a un mes o mes i mig” estarà disponible una maqueta perquè els socis puguin fer-se una idea més clara del projecte abans de votar el dia del referèndum.

En cas d’aprovar-se, el Club durà a terme un concurs arquitectònic obert perquè es triï quin Camp Nou es vol tenir. “La façana i l’envoltori és l’última peça del procés. Abans ens queda un llarg camí per recórrer”, ha afegit Moix.

Abans d’acabar, ha convidat als socis i aficionats barcelonistes “a invocar l’esperit del 1922 (any de la inauguració del camp de Les Corts), del 1957 (any de la inauguració del Camp Nou) i del 1982 (es va ampliar l’estadi amb motiu del Mundial), així com el del 1992, quan totes les forces civils i polítiques es van posar d’acord per tirar endavant els Jocs Olímpics de Barcelona”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();