fcb.portal.reset.password
Josep Maria Bartomeu i Raúl Sanllehí

Josep Maria Bartomeu i Raúl Sanllehí han detallat el fitxatge de Neymar / FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

El pare de Neymar Jr, Neymar da Silva, ha autoritzat el Club a aixecar la confidencialitat del contracte i el president Josep Maria Bartomeu, amb l’ajuda de Raül Sanllehí, director de l’Àrea de Gestió de Futbol, ha detallat aquest divendres les xifres del fitxatge de Neymar Jr. “Nosaltres no hem mentit. Els partits de futbol es guanyen al terreny de joc i no als despatxos. Vam perdre Di Stéfano als despatxos però ara no hem perdut Neymar Jr”, ha afirmat de manera contundent el nou president del Barça. “El fitxatge de Neymar Jr va ser una odissea. Ho dic en el sentit positiu. Quan el Barça va voler fer-se amb els seus serveis, els representants dels clubs europeus més importants d’Europa eren al Brasil per aconseguir el jugador”, ha afegit Bartomeu.

El president del Barça ha destacat que el pare de Neymar considera una injustícia tot el que ha passat i que Neymar Jr sempre va anteposar el Barça a altres ofertes econòmiques més elevades: “Va preferir venir al Barça abans d’anar a altres clubs europeus que li pagaven molt més. Neymar Jr creu en els valors del Club i volia jugar amb Leo Messi”. És per tot això que Bartomeu i Sanllehí han volgut aclarir algunes informacions aparegudes aquests dies als mitjans de comunicació i que havien quedat desvirtuades. A més, de manera excepcional, han explicat el salari del davanter. “No tornarem a parlar mai més del salari d’un jugador”, ha sentenciat Sanllehí.

Cost de 57,1 M d'euros

“És un contracte del qual estem molt orgullosos i sembla que haguem de demanar perdó. La negociació va ser realment dura”, ha reconegut Raül Sanllehí, qui personalment va liderar les negociacions amb el brasiler. El director de l’Àrea de Gestió de Futbol, que ha lamentat que s’hagin filtrat les xifres, ha reiterat que el cost global del traspàs és de 57,1 milions d’euros, una quantitat a la qual cal afegir un bonus de 2 milions d'euros si Neymar Jr queda finalista de la Pilota d’Or en els pròxims anys.

A banda de recordar les despeses ja conegudes de 17,1 M d'euros de traspàs al Santos i els 40 M d'euros d’indemnització a l’empresa N&N (Neymar da Silva i Nadine, pares del davanter), aquest divendres s’ha donat a conèixer el salari del futbolista. El cost salarial de Neymar Jr, que va rebutjar ofertes que li doblaven el seu sou al Barça, és de 56,7 milions d’euros bruts en cinc anys. Una quantitat que inclou tres conceptes diferents: 2,7 milions d'euros de comissió de l’agent (un 5%, en lloc d’un 10 o d’un 15% que paguen altres clubs); 10 milions d'euros de bonificació de fitxatge (signing Bonus) i 44 milions d'euros de salari garantit.

Transparència ben entesa

A partir d’aquí, el FC Barcelona també ha arribat a diversos acords amb empreses i institucions vinculades al jugador, com la Fundació Neymar Jr, un agent comercial per associar la imatge de Neymar Jr amb la del Barça al Brasil, un acord de col·laboració amb el Santos a nivell de planter i per tenir un dret de tempteig sobre tres joves promeses, o la mateixa N&N, que fa un seguiment del planter del club brasiler.

És per tot plegat que Raül Sanllehí ha recordat que la transparència exigida en aquest tipus d’operacions sempre ha de ser ben entesa: “La transparència és molt important però la transparència ben entesa, ja que quan la portes massa lluny passa a ser indiscreció i això pot anar en contra dels interessos del Club”.

Tornar a dalt