fcb.portal.reset.password
Nova plaça per accedir al nou accés 14 del Camp Nou

Nova imatge de l'accés 14 del Camp Nou / FOTO: VÍCTOR SALGADO - FCB

La primera fase de les obres de millora i ampliació de l’accés 14 del Camp Nou ja s’ha enllestit. És el primer pas per convertir aquest espai en la principal entrada a l’Estadi, obrint d’aquesta manera les instal·lacions del Club a tots els veïns i aficionats i millorant-ne la connexió amb el barri de les Corts.

Un cop finalitzin totes les obres, cap al 30 de gener, hi haurà una nova entrada a les instal·lacions del Camp Nou de 22 metres d’amplada, a través de la qual es podrà accedir al recinte i aprofitar l’espai de la plaça, que serà d’ús públic. Un cop finalitzades les obres de millora de l’accés 14, els vianants i els vehicles ja no passaran pel mateix lloc, sinó que l’entrada quedarà dividida en una zona per la qual accediran els aficionats i una altra per la qual només podran accedir els cotxes, fet que garantirà més seguretat vial dins les instal·lacions.

A més, una de les principals novetats és la passarel·la elevada que connectarà l’Auditori 1899 i l’Àrea Social amb l’espai del Bulevard del Palau Blaugrana, lloc en què hi ha la zona comercial amb l’accés al Camp Nou Experience i la nova FCBotiga Megastore, la més gran d’un club de futbol. Els vianants podran accedir a la passarel·la a través d’unes escales situades a l’entrada de la nova plaça, i al final el traçat quedarà connectat fins a l’àrea del Bulevard. L’espai està adaptat per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda per mitjà d’un ascensor que puja fins al nivell elevat de la passarel·la, que des del punt de vista arquitectònic manté l’estètica utilitzada en la Nova Àrea Social i els mateixos materials.

La nova plaça, a la qual s’accedirà pel carrer Arístides Maillol, guanyarà en metres fins a tenir una extensió de 1.250 m² quan acabin les obres d’enderrocament de les antigues taquilles i també disposarà d’una àrea de bar que unirà aquest espai amb la nova àrea social i uns nous serveis públics. A l’edifici de les noves taquilles també s’ubicarà el nou espai de l’Agència de Viatges.

També s’ha eliminat el desnivell de l’oficina de ‘La Caixa’, que ara queda a peu de carrer i molt més visible. Dins la segona fase de les obres, que acabarà a finals de gener, es procedirà a instal·lar la nova retolació de l’accés 14, que inclou una gran pantalla de leds, i també una garita de seguretat a l’entrada de l’accés reservat als vehicles.

Les noves Taquilles

Un dels canvis més significatius són les noves Taquilles del FC Barcelona. Les anteriors, que havien quedat obsoletes, seran enderrocades i al nou espai creat pel nou accés a l’Estadi, se n’han fet un total de 16 i una d’adaptada -abans n’hi havia 12- i també estan adaptades per a les persones amb mobilitat reduïda superant les barreres arquitectòniques. Així doncs, es guanya en modernitat i funcionalitat per a l’aficionat. Per seguir amb el mateix patró arquitectònic que a l’Àrea Social i l’Auditori 1899, s’han fet servir materials molt semblants per harmonitzar una nova zona per a l’aficionat i el soci del FC Barcelona. Està previst que el nou accés 14, així com la passarel·la, estiguin operatius el 15 de febrer.

El cost total d’aquestes obres està xifrat en 1,5 milions d’euros i les obres s’allargaran fins al 15 de febrer, per un total de 6 mesos.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();