fcb.portal.reset.password

L’Assemblea aprova el pressupost per a la temporada 2013/14 / FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

L’Assemblea General de Socis Compromissaris del FC Barcelona ha donat el seu suport, amb un 94% dels vots favorables, als pressupostos presentats per a la temporada 2013/14 -511 vots a favor, 12 en contra i 19 en blanc. L’encarregat d’exposar els números ha estat el director general, Antoni Rossich, que els ha qualificat “d’un pressupost realista, rigorós i prudent”.

Es preveu que aquesta temporada el Club tingui un benefici després d’impostos de 35,7 milions d’euros, uns ingressos de 508,5 milions d’euros i unes despeses de 457,7 milions d’euros. Rossich ha apuntat que el pressupost s’ha elaborat preveient que el primer equip de futbol guanyarà el títol de Lliga, arribarà a les semifinals de la Copa del Rei i als quarts de final de la Lliga de Campions.

Un 4% més d’ingressos

El Club veu incrementat el pressupost en un 4% -creixement de 18 milions d’euros respecte al pressupost anterior. L’ingrés més destacat són els 18,1 milions d’euros procedents de la partida d’altres i que inclou l’ingrés pel traspàs de Thiago al Bayern de Munic.

Es preveu també un augment gràcies al lloguer d’instal·lacions que permet millorar el dèficit de taquillatge, que es redueix després que la Supercopa d’aquest any no hagi estat contra el Madrid i que el Club no preveu arribar a les semifinals de la Lliga de Campions, entre d’altres.

A més, l’Àrea de Màrqueting creix uns 4,4 milions d’euros amb nous acords comercials que compensen les baixes de TV3, Turkish Airlines i Regal. Rossich també ha destacat que s’han generat més ingressos arran de la gira i amistosos d’aquest estiu, que suposen tres milions d’euros més respecte de l’any passat. Els ingressos de Mèdia i Drets Audiovisuals, en canvi, baixen.

Augmenta el cost dels salaris esportius

Pel que fa a les despeses, passen dels 442,5 milions d’euros del curs passat als 457,7 milions per a aquest. Aquest augment de 15,2 milions es deu al cost dels salaris esportius, que suposen un increment del 7,8%. Rossich ha comentat que aquest increment és conseqüència de les “renovacions de jugadors de la plantilla de futbol, de la duplicitat en el cos tècnic del primer equip i dels variables pel fet de pressupostar que guanyarem la Lliga de bàsquet”.

Les despeses de gestió pugen en 5,5 milions d’euros fruit de l’increment d’ingressos comercials i la millora de les instal·lacions. També s’incrementen les amortitzacions a causa de fitxatges rellevants com Neymar, Papanikolau i Lampe.

El Club preveu una EBITDA, que mesura la rendibilitat d’una empresa, de 124,6 milions d’euros que “permetrà afrontar les inversions esportives i patrimonials necessàries i a la vegada seguir reduint el nostre deute”.

Nova oficina a Hong Kong

Durant la presentació dels pressupostos per a la temporada 2013/14 Antoni Rossich ha informat que des d’aquesta setmana està operativa una nova oficina del FC Barcelona a Hong Kong que “permetrà una millor explotació comercial de l’àrea geogràfica amb més potencial de creixement”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();