fcb.portal.reset.password
Primera conferència acadèmica Ernest Lluch, l’any passat a l’Auditori 1899.

Primera conferència acadèmica Ernest Lluch, l’any passat a l’Auditori 1899. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

En virtut de la relació entre el FC Barcelona i la Fundació Ernest Lluch, l'any passat es va instaurar la Conferència Anual Ernest Lluch sobre “Economia i Futbol” que enguany es reedita de nou. El proper dimecres 28 de maig, de les 18.30 a les 21 hores, tindrà lloc la II Conferència Ernest Lluch d’Economia i Futbol, a la Sala Roma del Camp Nou. L’acte serà presidit pel president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i pel president de la Fundació Ernest Lluch, Joan Majó.

A través d’aquesta jornada, centrada en l’estadística al servei del futbol, es pretén analitzar la influència en la valoració objectiva dels jugadors en el mercat i en l’estructuració de les estratègies econòmico- esportives dels clubs, de l’ús dels paquets estadístics que a partir de les noves tecnologies parametritzen els elements que configuren el futbol.

La jornada constarà de la conferència-marc “The Determinants of Player Salaries in Professional Football: The (Ir)Relevance of Individual Performance Statistics”, a càrrec del Dr. Bernd Frick (Catedràtic d’Economia de la Universitat de Paderborn, Alemanya). Posteriorment, hi haurà una taula rodona moderada pel periodista Ramon Besa i que comptarà amb la participació del director esportiu del FC Barcelona, Andoni Zubizarreta; del responsable de l’Observatoire du Football del Centre International d’Etude du Sport (CIES), Raffaele Poli, i de Jordi Álvaro, director d’OPTA Sports, empresa líder en la parametrització i control d’elements del joc acreditada per la Lliga, la Premier League i la Bundesliga.

La Conferència Ernest Lluch sobre Economia i Futbol

El FC Barcelona i la Fundació Ernest Lluch van signar el 2013 un conveni que estableix un marc global de col·laboració entre les dues entitats. Fruit d’aquesta aliança, i de les inquietuds de qui en dóna el seu nom, així com els interessos per a la reflexió i la divulgació de la cultura i l’esport que comparteixen les dues parts, es va acordar instaurar la Conferència Acadèmica Anual Ernest Lluch sobre economia i futbol, que en la seva segona edició tindrà com a títol “L’estadística al servei del futbol. Racionalitzant decisions econòmiques i esportives”.

La idea de la Jornada és analitzar com el saber i els paquets estadístics que a partir de les noves tecnologies parametritzen els elements que configuren el futbol estan influint cada vegada més en la valoració objectiva dels jugadors en el mercat i en l’estructuració de les estratègies econòmico-esportives dels clubs.

L’impacte de la crisi al futbol va ser el tema de la jornada 2013

La primera conferència acadèmica Ernest Lluch d'Economia i Futbol es va celebrar el 17 de juny del 2013 a l'Auditori 1899 i enguany se n’ha editat un llibre que recull les ponències que s’hi van impartir.

El Dr. Stefan Szymanski (Stephen J. Galetti Collegiate Professor of Sport Management, de la Universitat de Michigan, i codirector del Michigan Center for Sport Management), va ser el ponent principal de la primera conferència acadèmica Ernest Lluch d'Economia i Futbol. Precedit per les intervencions inicials del vicepresident Carles Vilarrubí i d’Enric Lluch, vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, va emmarcar la relació existent entre el predomini mediàtic i esportiu del futbol en el món global i algunes de les debilitats estructurals que presenta el model econòmic en què se sustenta.

El periodista Ramon Besa va ser l'encarregat de conduir la taula rodona posterior i que va reunir reconeguts experts com el Dr. Egon Franck (catedràtic del Department of Business Administration–Strategic Management and Business Policy de la Universitat de Zurich. Membre de la UEFA Club Financial Control Body), el Dr. Plácido Rodríguez (catedràtic d’Escola Universitària de la Universidad de Oviedo. President de la International Association of Sport Economists (IASE) i expresident de l’Sporting de Gijón) i el Dr. Jaume García (catedràtic d'Economia Aplicada de la UPF).

Ernest Lluch i el FC Barcelona

Ernest Lluch era un intel·lectual valorat, un polític respectat i un comunicador enormement popular quan va ser assassinat el 21 de novembre del 2000. El 2001 es va constituir la Fundació que porta el seu nom i que s’ubica a Vilassar de Mar, vila natal d’Ernest Lluch. Era soci del Barça i un actiu militant en la difusió de la història i l’actualitat barcelonistes. El seu assassinat va commocionar els barcelonistes i el FC Barcelona li va retre un emotiu homenatge amb un minut de silenci a l’Estadi i col·locant una placa en el seu record el 21 de març del 2004 a l’entrada de la porta 15 i boca 208 que era la utilitzada per Lluch quan anava al Camp Nou.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();