fcb.portal.reset.password

Faus, Cardoner i Trayter, just abans de la presentació / FOTO: GERMAN PARGA - FCB

Els vicepresidents del Barça Jordi Cardoner i Javier Faus, acompanyats pel president de la Comissió de reforma dels Estatuts, Joan M. Trayter, han presentat aquest dimecres al matí a l’Auditori 1899 la proposta de reforma dels Estatuts del FC Barcelona. “Teníem uns Estatuts de qualitat però creiem que encara es poden millorar, que es pot reafirmar el nostre perfil com a Club”, ha assegurat Cardoner, que ha destacat: “Els objectius bàsics d’aquesta proposta són garantir el futur de la nostra entitat, creant mecanismes socials i econòmics, i atendre un compromís que la Junta Directiva presidida per Sandro Rosell havia adquirit durant la campanya electoral”.

Amb la voluntat de “reforçar l’esperit i caràcter democràtic del Barça”, Cardoner ha explicat que la proposta s’inspira en tres grans eixos: fomentar la participació dels socis, reforçar el sentiment de pertinença i treballar amb la màxima transparència possible. “És una proposta ambiciosa però necessària per continuar sent un club diferent a la resta”, ha afirmat el vicepresident de l’Àrea Social.

Fomentar la participació dels socis

El mateix Jordi Cardoner s’ha encarregat d’avançar algunes de les principals propostes de la reforma. Pel tal de fomentar la participació dels socis ha desgranat alguns exemples: “En aquesta proposta demanem i proposem que l’Assemblea es faci en dia de partit perquè sigui realment participativa, creem la figura del compromissari de reserva, amb l’objectiu que el nombre de socis presents a l’Assemblea sigui superior i facilitem que els mateixos compromissaris i els socis en general puguin aportar temes a debat, reduint gairebé a la meitat els percentatges exigits per presentar-los”.

Reforçar el sentiment de pertinença

El vicepresident de l’Àrea Social del Barça ha recordat que cada cop hi ha menys clubs com el FC Barcelona. ”Volem tenir un soci de qualitat. Hi ha un 50% de socis majors d’edat que no arriben als cinc anys d’antiguitat. Per això fixem aquest mínim de cinc anys per poder ser soci compromissari, per poder rebre un abonament i per poder formar part de la Junta Directiva. A més, els que vulguin ser socis del Barça hauran de venir de manera presencial”, ha explicat Cardoner en aquest sentit.

Treballar amb transparència

Per tal de millorar la comunicació entre l’entitat i els seus socis, Cardoner ha apuntat algunes novetats: “Tots els socis i sòcies tindran accés a la informació abans de l’Assemblea, la inscripció a la llista d’espera d’abonaments estarà regulada pels Estatuts i totes les candidatures tindran accés al cens electoral”.

Trayter: “Hem pogut treballar amb total llibertat”

El president de la Comissió de reforma dels Estatuts, Joan M. Trayter, ha reconegut que “hem pogut treballar lliurement i hem redactat els articles tal com crèiem que s’havien de redactar”. Trayter ha assegurat: “Hem procurat adaptar-nos a les normes de rang superior -per exemple, en el cas de la regulació del vot de censura-, hem volgut donar seguretat jurídica, ens hem volgut adaptar a la realitat social -en els darrers anys s’ha duplicat el número de socis i s’ha quadruplicat el pressupost- i, per últim, hem intentat millorar el funcionament democràtic i participatiu del Club”.

[[BOTOVERMELL::CONSULTA++Proposta de text de reforma dels Estatuts (pdf)::http://media1.fcbarcelona.com/media/asset_publics/resources/000/058/895/original/DReforma_Estatuts_10-7-13_.v1373455178.pdf::HOR::::NO-TRACKING::::::]]

Agraïment als assistents

Cardoner, Faus i Trayter, davant la presència d’altres directius com Freixa, Moix i Vidal-Abarca, han volgut agrair la feina feta aquests últims dos anys per tots els membres de la Comissió de reforma dels Estatuts, han agraït la presència a l’Auditori 1899 dels senadors del FC Barcelona i dels representants de diferents Comissions del Club. A més, també han fet una menció especial als representants de la Comissió Estatutària Segle XXI i als de la Comissió de Disciplina del govern de Joan Laporta, encarregades de la reforma dels Estatuts dels anys 2001 i 2009. Alguns d'aquells integrants han estat avui presents a la sala Auditori 1899, convidats pel Club.

Tornar a dalt