fcb.portal.reset.password

Javier Faus, durant la seva exposició / FOTO: GERMÁN PARGA-FCB

La proposta de la reforma dels Estatuts del FC Barcelona inclou dues limitacions que afectaran la vida econòmica del Club si acaben aprovant-se per l’Assemblea. D’una banda, s’aplicarà la política del dèficit zero, que impedirà tancar exercicis en negatiu. De l’altra, es limitarà l’endeutament del Club.

El vicepresident econòmic del Club, Javier Faus, ho ha resumit així: “Quan vam entrar al Club l’obsessió de la Junta era com fer-lo sostenible no només a curt termini, sinó també a llarg. Com fer compatible el fet de guanyar títols i ser sostenibles a llarg termini. Pensem que la millor manera és incorporar als nostres Estatuts una sèrie de limitacions”.

Un pes més gran de la Comissió Econòmica Estatutària

En aquest sentit, ha explicat que l’obligatorietat de tancar l’exercici sense pèrdues reforçarà la figura de la Comissió Econòmica Estatutària: “Serà la responsable de dir i aplicar les excepcions dins dels comptes anuals”. “Durant els últims 20 anys el Club s’ha professionalitzat molt de Junta cap avall, però creiem que amb una norma com la del dèficit zero el Club es professionalitzarà de Junta cap amunt, que és on més errors es poden cometre amb la pressió del dia a dia”, ha afegit Faus, que creu que amb aquesta limitació aquestes errades s’evitaran.

Baix endeutament per no dependre de tercers

Sobre la limitació de l’endeutament, Faus n’ha parlat així: “Nosaltres som ferms valedors d’un deute limitat, sostenible. Acceptem altres opinions i hi ha gent que creu que per créixer cal endeutar-se molt. En els últims anys hem crescut molt però amb un deute molt elevat. Ho hem finançat amb deute, en una situació semblant a la que s’està veient en algunes entitats publiques d’aquest país. Nosaltres som contraris a aquest model i pensem que és millor abaixar el deute per ser lliures del nostre destí. No volem dependre de tercers”.

Aquesta limitació de l’endeutament es farà d’acord amb unes ràtios financeres que establiran, de forma conjunta, la Comissió de la Reforma del Estatuts, la Comissió Econòmica Estatutària i la Junta Directiva. “Hi haurà un període transitori de cinc anys per arribar a aquestes ràtios que volem”, ha explicat. Un cop passats aquests cinc anys, serà obligatori moure’s en aquestes ràtios establertes. Si no es fa, la Junta en qüestió tindrà dos anys per tornar a les ràtios adients, segons ha explicat Faus.

L’incompliment d’algun d’aquests dos punts suposarà el cessament anticipat de la Junta Directiva.

Preguntat sobre com pot afectar aquesta limitació de l’endeutament en el futur del Camp Nou, Faus ha respost això: “El nou projecte de l’Estadi ha de tenir un finançament totalment autofinançat. Aquest projecte immobiliari ha de ser sostenible per si mateix, perquè si no afectarà la parcel·la esportiva i anirà en perjudici del Club”.

[[BOTOVERMELL::CONSULTA++Proposta de text de reforma dels Estatuts (PDF)::http://media1.fcbarcelona.com/media/asset_publics/resources/000/058/895/original/DReforma_Estatuts_10-7-13_.v1373455178.pdf::HOR::::NO-TRACKING::::::]]

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();