fcb.portal.reset.password
Faus, assegut a la sala de premsa

Javier Faus, en una roda de premsa / FOTO: ARXIU FCB

[[DES_1]]La Junta Directiva del FC Barcelona prendrà una decisió en la primera quinzena de gener sobre el projecte patrimonial del Club, tal com va comunicar dilluns el portaveu Toni Freixa. El vicepresident econòmic Javier Faus ha explicat en una entrevista de Jordi Basté a ‘El món a RAC1’, que l’objectiu de la Junta Directiva que presideix Sandro Rosell és afrontar un repte que no ha estat possible fer realitat en els últims temps, que és “aconseguir l’excel·lència patrimonial del Club per als pròxims 100 anys”. “Hem fet un pas endavant a nivell esportiu i de gestió, però la il·lusió d’aquesta junta és fer un pas endavant  patrimonialment”, ha continuat.

La construcció d’un estadi pràcticament nou a Les Corts o de nova construcció a la Diagonal permetria solucionar alguns problemes de visió importants. “Tenim 20.000 socis que no veuen el futbol de manera digna, no veuen tot el camp, només la gespa perquè tenen l’estructura de la graderia a sobre, i això s’ha de solucionar”.Els diners han de sortir de recursos propis i no demanarem cap derrama als socisEl vicepresident econòmic assegura que el Club genera recursos propis suficients per afrontar aquests reptes patrimonials. “Els diners han de sortir de recursos propis i no demanarem cap derrama als socis i vam assumir el compromís de no pujar els abonaments fins a final de mandat. El 2016 deixarem el deute en menys de 200 milions, i haurem rebaixat gairebé 300 milions. Hem demostrat que podem generar uns 100 milions d’euros de tresoreria cada any i que podem reduir 50 milions anuals el deute”.

A més, Faus va afegir que el nou estadi també generaria més recursos, entre 30 i 35 milions d’euros més a l’any, atès que tindrà 5.000 localitats més i també incrementarà substancialment els seients VIP que són més cars. “Ara som l’estadi d’Europa que menys en té, un 2%, mentre que la mitjana d’altres camps és un 7% o 8%”.Hi ha un corrent majoritari a la Junta de no vendre el nom sencer de l’EstadiPreguntat sobre si es preveu la possibilitat de canviar el nom a l’Estadi per obtenir més recursos econòmics d’un patrocinador (el denominat ‘naming rights’), Faus va descartar gairebé aquesta possibilitat. “Podria generar uns 250 milions a llarg termini, però nosaltres no la recolzaríem. Hi ha un corrent majoritari a la Junta de no vendre el nom sencer de l’Estadi”. Ara bé, Faus va obrir una altra possibilitat que es podria preveure, que és la d’afegir una mena de ‘cognom’ publicitari, mantenint sempre el nom de Camp Nou. “Afegir-li el cognom seria un mal menor que pot ser valorable. Es podrien aconseguir uns cent milions, però són contractes de 25 anys”.

El vicepresident ha desvelat que a les enquestes els socis valoren com més important que no s’apugin els preus dels abonaments i com menys important la possibilitat de vendre el nom del Camp Nou.Són projectes d’un alt cost econòmic i el soci té dret a poder decidir quedar-nos com estemAixí mateix, Javier Faus va explicar que els socis seran degudament informats de tots els detalls dels projectes que siguin viables i que es puguin portar al referèndum, i que és molt probable que s’inclogui una opció de “no fer res, perquè son projectes d’un alt cost econòmic i el soci té dret a poder decidir quedar-nos com estem”.

Faus va reconèixer que el projecte de la Diagonal seria molt superior econòmicament al projecte ENEA de Les Corts, però que els socis havien de saber que “la remodelació absoluta suposa una complexitat constructiva molt important i incomoditats elevades als socis”. “En el pitjor dels casos –va continuar-, de 99.000 espectadors passaríem a 87.000, però en el moment més crític de l’obra. En el cas del projecte ENEA, durant els tres anys d’obres el Barça jugaria al Camp Nou. Les obres de l’interior es farien durant l’estiu i les de l’exterior, que hi ha molta feina a fer, durant  l’hivern”.

Reunió de la Junta Directiva

Tal i com es va anunciar dilluns, el proper dia 20 de gener la Junta directiva del FC Barcelona es reunirà per seguir tractant el projecte patrimonial del Camp Nou. D’altra banda, el pròxim dilluns 16 de desembre, tindrà lloc la pròxima reunió itinerant de la Junta a la localitat de Salou, on es tractaran d’altres temes de gestió de l’Entitat.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();