fcb.portal.reset.password

Moix, durant la roda de premsa / FOTO: GERMÁN PARGA-FCB

El directiu Jordi Moix, directiu de l’Àrea Econòmica i Estratègica i responsable de patrimoni, ha comparegut aquest dijous al migdia per explicar els detalls de la inversió estratègica feta a Sant Joan Despí ara fa tres setmanes. “Hem estat un any i mig negociant amb la família propietària dels terrenys. Veient les necessitats que teníem, crec que havíem d’ampliar la Ciutat Esportiva si era possible”, ha explicat. Amb aquesta adquisició els terrenys actuals s’incrementen en un 20%.

Les raons de la inversió

Moix ha detallat les raons per les quals s’ha dut a terme aquesta inversió estratègica. Són tres. D’una banda, evitarà la saturació que s’estava produint a la Ciutat Esportiva a causa de l’activitat que s’hi duu a terme. D’altra, permetrà alliberar els terrenys actuals del Miniestadi a la zona de Les Corts, cosa que farà possible poder dissenyar el futur Campus Barça amb la màxima flexibilitat i eficàcia possible. Finalment, es podrà dur a terme la construcció un camp de futbol per al Barça B.

En aquest sentit, seria un estadi que compliria amb la normativa de Segona Divisió A, que exigeix un mínim de 6.000 localitats i un camp amb unes dimensions de 100x63 metres.

El sentit del trasllat

“Traslladar el camp del Barça B a la Ciutat Esportiva té un sentit esportiu”, ha indicat Moix, ja que el Barça B hi treballa cada dia. A més, ajudaria a encarar decisions urbanístiques futures. “S’allibera terreny a Les Corts, cosa que et genera espai per encabir-hi coses, com el Campus Barça”, ha assenyalat. En definitiva, creu que la inversió feta “servirà per oxigenar tant la Ciutat Esportiva com l’àrea de Les Corts”.

Sigui com sigui, ha apuntat que aquest procés es courà a foc lent. S’ha d’impulsar, juntament amb FCC i d’acord amb l’Ajuntament de Sant Joan Despí, una modificació del Pla General Metropolità per adequar les necessitats de tot l’àmbit a la nova realitat del sector immobiliari. Fins d’aquí a dos anys, aproximadament, no es podrà començar a construir res en aquests més de 26 mil metres quadrats adquirits.

En aquest espai de temps també s’endreçarà i consolidarà tota l’edificabilitat actual i futura de la Ciutat Esportiva i es replantejaran urbanísticament els usos terciaris, comercials i residencial, viaris i de zones verdes de tot l’àmbit d’actuació.

El futur del Camp Nou

Preguntat pel futur del Camp Nou, Moix ha indicat: “Estem acabant de rebre els darrers informes. En les properes setmanes tindrem les conclusions i estudiarem amb cura els aspectes tècnics, urbanístics i econòmics. Porta un cert temps”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();