fcb.portal.reset.password

Javier Faus, al costat de Cardoner i Moix. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Javier Faus, vicepresident econòmic del Club, ha explicat durant la roda de premsa de presentació del projecte nou Espai Barça que el cost aproximat “serà de 600 milions d’euros” i ha explicat que els socis del Barça han d’estar tranquils perquè, per finançar-ho, “no s’apel·larà a la butxaca del soci en cap cas” i tampoc es posarà en risc “el projecte esportiu del primer equip i de les seccions professionals”.

Què és l’Espai Barça?

No només es durà a terme el projecte de l’Estadi nou a l’estructura actual (conegut com projecte ENEA), que deixarà la capacitat del Camp Nou en 105.000 espectadors, sinó que l’Espai Barça estarà compost per un nou Palau Blaugrana de 12.000 espectadors, un segon pavelló de 2.000 persones, el Palau de Gel també hi serà present, així com l’Espai Social, l’Espai Comercial, les Oficines, La Masia i 5.000 places d’aparcament. “No hi haurà cap altra ciutat d’Europa que tingui aquest projecte al mig de la ciutat”, ha dit Javier Faus, vicepresident econòmic del Club.

El cost del nou Camp Nou, 400 milions d’euros

Els més de 100.000 espectadors coberts, així com la millora en el confort i la visibilitat de molts socis és una de les claus del cost del Nou Camp Nou. Les obres s’allargaran durant quatre estius, del 2017 al 2021, i el cost total serà de 600 milions, incloent-hi el nou Palau o la urbanització dels terrenys, entre d’altres. “A partir de la tercera graderia els costos són exponencials”, ha dit Faus.

El soci del Barça no haurà de pagar aquest projecte ni tampoc hi haurà cap derrama, ha insistit Faus: “No s’apel·larà a la butxaca del soci en cap cas ni es preveu un augment dels abonaments. L’Espai Barça no posarà en risc el projecte esportiu del primer equip i de les seccions professionals del Club”.

El soci tindrà la informació necessària per votar

El Club farà un esforç extraordinari d’informació, però fins que no s’aprovi en referèndum, se seleccioni el projecte arquitectònic i es completi el disseny, no es podran respondre certes preguntes, com per exemple l’aspecte definitiu de les instal·lacions, la localitat dels socis, el cognom de l’Estadi -que haurà de ser aprovat per l’assemblea de compromissaris- o qui serà l’arquitecte. “Farem un concurs a nivell mundial per escollir el projecte definitiu”, ha revelat Faus.

“La temporada que ve no tindrem deute bancari”

El nou Espai Barça, en la seva globalitat, tindrà un cost de 600 milions. L’Estadi tindrà un cost de 420 milions, el Palau 90 milions, les millores en mobilitat i aparcament, 40 milions, l’Espai Barça 30 milions i l’urbanisme, així com l’enderroc del Mini, al voltant de 20 milions. “Aquest projecte no el pagarà cap milionari, el pagarem nosaltres. No ens preocupa qui ens avançarà els diners, el que ens pot preocupar és com tornar-los sense posar en risc l’excel·lència esportiva”, ha analitzat Faus, que ha afegit que un dels aspectes claus per autofinançar-se és tenir flux de caixa. “Estem fregant els 100 milions d’euros de ‘Cash flow’ -flux de caixa-. Si tenim 110 milions d’euros, podem fitxar i dedicar milions al nou projecte. Fins ara, el que fèiem era reduir deute. A partir de la temporada que ve no tindrem cap deute bancari, com tampoc amb la Seguretat Social o amb Hisenda”, ha aclarit.

Sobre el cognom comercial que tindrà l’Estadi, Faus ha dit que sotmetran la decisió de l’Assemblea, on presentaran una proposta concreta. “Sempre serà el cognom perquè no perdrem el nostre nom, de Camp Nou, però a la Junta Directiva haurem d’escollir la que haurà estat la millor oferta presentada”, ha comentat Faus, que ha recordat que es podrien ingressar 150 milions per aquest concepte. Aquest xifra podria enfilar-se fins als 300 milions si el Club decidís vendre el nom de l’estadi, cosa que ha deixat clar que no es farà. “És l’única manera de garantir el nou Espai Barça. Si el soci creu que el Camp Nou no ha de tenir un nom comercial ha de votar que no”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();