fcb.portal.reset.password

Toni Freixa, a la compareixença d'aquest dimarts. FOTO: VÍCTOR SALGADO-FCB.

El portaveu de la Junta Directiva Toni Freixa ha exposat els acords adoptats en la reunió de la Junta de dilluns. La novetat principal és que, per al Barça-Reial Madrid del pròxim 26 d’octubre (18 hores) els nens de fins a 7 anys que hi assisteixin necessitaran un localitat assignada al Camp Nou, ja sigui una entrada individual o un abonament. Cal recordar que, tradicionalment, els menors de 7 anys podien accedir lliurement a l’Estadi sempre que anessin acompanyats d’un adult.

Toni Freixa ho explicava així: “Arran de l’horari fixat per al Barça-Madrid, a les 6 de la tarda, es preveu que es doni una situació d’alt aforament del Camp Nou. El darrer precedent de partit en horari especial, contra el Getafe a la temporada passada, jugat a les 12 del migdia, es van comptabilitzar més de 10.000 nens de fins a 7 anys que van accedir al Camp Nou sense localitat, però acompanyats d’un adult”. En previsió que es pugui produir una situació similar, i tenint en compte que, a diferència d’aquell dia, es preveu que no hi hagi localitats buides, s’ha optat per complir la normativa.El darrer precedent de partit en horari especial, contra el Getafe, es van comptabilitzar més de 10.000 nens de fins a 7 anys que van accedir al Camp Nou sense localitat
Una llei del 2007, desenvolupada en un reial decret del 2010, estableix que ningú pot accedir a un espectacle futbolístic sense disposar d’una entrada amb localitat assignada, ha recordat. Freixa ha explicat que “per tal de complir la normativa vigent, per evitar una situació de sobreaforament i el que pot suposar davant de qualsevol incidència, per al partit Barça-Madrid, tothom qui accedeixi a l’Estadi ho haurà de fer amb la corresponent entrada o abonament, independentment de la seva edat”.

En el futur es buscaran noves fórmules

El secretari de la Junta Directiva ha admès que es tracta d’una “decisió impopular” i és per això que, respecte a futurs compromisos al Camp Nou, ha indicat: “Estudiarem, d’acord amb la legalitat vigent i en coordinació amb la Conselleria d’Interior, fórmules que permetin conciliar l’esperit familiar del nostre Club”. Per a tal efecte, s’ha creat una comissió per treballar en aquesta direcció. Amb tot, ha deixat clar que, a partir d’ara, els nens, com la resta d’espectadors, “sempre hauran de tenir una localitat assignada” per accedir a l’Estadi.Assumim la decisió com un exercici de responsabilitat, preferim anticipar-nos abans de lamentar desgràcies
El portaveu i secretari de la Junta ha recalcat que qualsevol incidència o evacuació en situació d'excés d'aforament pot suposar “un risc incalculable”. “Assumim la decisió com un exercici de responsabilitat, preferim anticipar-nos abans de lamentar desgràcies”, afegia.

Altres temes

Freixa també ha resumit altres aspectes tractats en la reunió de la Directiva. Ha avançat “acords comercials referents al programa de patrocini”: “Amb els mateixos actius s’ingressaran 8.750.000 euros més en aquest capítol”. D’altra banda, ha explicat que la Junta ha acceptat la invitació de DiploCat (Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya) per formar part del plenari del seu patronat. Representarà el Club el vicepresident de l’Àrea Institucional Carles Vilarrubí. Finalment, el portaveu de la Directiva ha estat rotund amb referència a l’explotació de la publicitat a la Ciutat Esportiva. "Que quedi clar que no hem incomplert cap contracte”, ha afirmat.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();