fcb.portal.reset.password
Sandro Rosell rep la Copa Stadium de mans del Príncep Felip al Palacio del Prado de Madrid

Sandro Rosell rep la Copa Stadium de mans del Príncep Felip / FOTO: Casa de S.M. el Rey / Borja Fotógrafos

Foto de grup amb tots els premiats en aquesta edició dels Premis Nacionals de l'Esport. Sandro Rosell ocupa la primera línia, al costat de la princesa Letícia

Foto de grup amb tots els premiats en aquesta edició dels Premis Nacionals de l'Esport / FOTO: Casa de S.M. el Rey / Borja Fotógrafos

El FC Barcelona ha rebut aquest dilluns al migdia la Copa Stadium, que premia l’entitat o la persona que hagi destacat per la seva especial contribució durant l’any a tasques de promoció i foment de l’esport. El president blaugrana Sandro Rosell, acompanyat pel vicepresident Carles Vilarrubí i els directius Eduard Coll i Manel Arroyo, ha recollit el guardó –corresponent a l’any 2012- en una cerimònia celebrada al Palacio del Prado de Madrid i presidida per la Família Reial.

És la cinquena vegada que el FC Barcelona és premiat amb la Copa Stadium. Abans l’havia rebuda els anys 1925, 1941, 1957 i 1997. Cal recordar que aquest guardó, el més antic d’Espanya en l’àmbit esportiu, va ser creat pel rei Alfons XIII el 1923.

L’atleta Peleteiro, també premiada

El FC Barcelona com a entitat no ha estat l’únic protagonista en clau culer. L’atleta blaugrana Ana Peleteiro ha rebut el Premi Nacional Princesa d’Astúries SAR Doña Letizia, que s’adjudica a l’esportista menor de 18 anys que més hagi destacat per la seva progressió esportiva.

També han estat premiats la regatista Marina Alabau i el taekwondista Joel González, campions olímpics, com a millors esportistes espanyols del 2012, així com la selecció femenina de waterpolo (Copa Barón de Güell), el València Basket (Premi Infanta d’Espanya) i el futbolista Radamel Falcao (Trofeu Comunitat Iberoamericana), entre d’altres.

Els Premis Nacionals els convoca anualment el Consell Superior d'Esports i els concedeix un jurat del qual formen part representants d’aquest organisme i el Comitè Olímpic Espanyol, a més de federacions esportives, comunitats autònomes, corporacions locals, mitjans de comunicació i esportistes.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();