fcb.portal.reset.password

El president Bartomeu, al costat dels vicepresidents Faus i Arroyo / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

El president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu ha comparegut aquest dilluns al costat dels vicepresidents Javier Faus i Manel Arroyo, i de Jordi Calsamiglia, coordinador de l’Àrea Legal del Club, per donar resposta a les qüestions relacionades amb el procediment legal obert arran de la contractació del jugador Neymar Jr. i els 13,5 milions d’euros que s’han dipositat aquest matí a Hisenda com “a cobertura a les eventuals interpretacions que es puguin donar a tots els contractes firmats amb motiu del seu fixatge”, tal i com ha informat el Club a través d’un comunicat. Bartomeu i Faus han aclarit que han actuat aconsellats pels assessors jurídics del Club i per advocats externs amb els quals estan treballant. “És un acte de prudència recomanat pels assessors”, ha apuntat el vicepresident econòmic Javier Faus. “El FC Barcelona ha obrat de forma legal en la contractació de Nyemar. Hem comptat en tot moment amb el suport dels millors juristes. Sempre hem complert els compromisos fiscals i el nostre deute és zero. No devem res a Hisenda”, ha volgut deixar clar el president Bartomeu.

El màxim mandatari blaugrana ha explicat que esperen recuperar els 13,5 milions d’euros ingressats, ja que “tenim la raó. Tenim el convenciment que els diners que hem dipositat davant l’Agència Tributària, per evitar que el tema es compliqui encara més, tornaran a les arques del Club”. I s’ha mostrat sorprès amb la “celeritat amb que ha anat tot”.

“L’operació fiscal és legítima"

Javier Faus, que ha detallat fil per randa el procediment, ha afirmat que els dos despatxos que han consultat –els bufets de Cristóbal Martell i el de Cuatrecasas- coincideixen que “no hi ha cap risc en la part penal de l’apropiació indeguda”. “L’operació fiscal també és legítima. No hi ha cap simulació de negoci. Però els assessors ens van avisar que Hisenda està molt agressiva amb aquest assumpte de simulació”, ha apuntat Faus. El vicepresident econòmic ha comentat que “es podia interpretar que, en lloc de ser un contracte amb N&N, es podia considerar un sou. I ens van assessorar que seria bo pel Club, davant aquesta possible interpretació, fer una declaració complementària”. Amb tot, s’ha mostrat sorprès perquè “l’Audiència Nacional admeti a tràmit la querella contra el Barça per frau fiscal sense consultar primer a l’Agència Tributària”.

Faus també ha assegurat que “el Club paga 13,5 milions d’euros per evitar qualsevol risc. El fiscal només hi inclou el contracte dels 40 milions d’euros, i nosaltres també hi hem inclòs el contracte d’scouting i el de màrqueting”. I ha insistit, un cop més, que els 40 milions d’euros pagats a l’agència N&N “és un pagament legal i transparent. Ens trobem amb la paradoxa que aquest fet tributari es pagarà dues vegades”. Faus ha detallat que s’ha produït una doble tributació, ja que l’empresa N&N ha pagat els seus impostos al Brasil i el FC Barcelona els ha pagat a Espanya. “Nosaltres, per defensar el Club, hem hagut d’optar per aquesta via. Haurem d’esperar a què les dues agències es parlin i es posin d’acord”. A més consideren que “hi ha argument suficients perquè que el tema es jutgi fora de l’Audiència Nacional”.

Finalment, el president Bartomeu ha reconegut que “si el soci Jordi Cases no hagués fet la denúncia, no hagués passat res”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();