fcb.portal.reset.password

Així serà el nou Accés 14 vist des de l'exterior

Perspectiva aèria del nou Accés 14, un cop dins les instal·lacions

Aquesta setmana començarà la segona fase de la reordenació i modernització d’accessos i espais de serveis del FC Barcelona, un projecte que va començar fa un any, amb la construcció de la nova Àrea Social i el nou Auditori 1899. El punt culminant arribarà a finals d’any, quan el Camp Nou es reobrirà definitivament al barri de Les Corts amb un accés renovat i que afavorirà la connexió entre les instal·lacions del Club i els seus veïns, amb nous espais públics. "Generem un nucli d'activitat que serà molt potent, a prop del barri de Les Corts. és un canal d'entrada d'activitat que ens completa l'illa de l'Estadi", ha comentat Jordi Moix.

L’Accés 14, a l’avinguda Arístides Maillol, es convertirà en l’entrada principal a les instal·lacions del Club, substituint l’accés del carrer Joan XXIII. El nou accés permetrà diferenciar perfectament l’entrada de vehicles i l’entrada de vianants, els quals podran passejar tranquil·lament per les noves i àmplies voreres que es construiran. A més, s’eliminaran els forts desnivells que actualment hi ha a la façana del carrer i, en conseqüència, l’Àrea Social i l’Àrea Comercial -la del Boulevard, el passeig entre el Palau Blaugrana i la FC Botiga Megastore- quedaran equiparades i comunicades a través d’una passarel·la enjardinada.

Nou eix de comunicació seguint l’eix del Boulevard

De fet, la profunda reconversió dels espais permetrà recórrer amb total comoditat la distància que hi ha entre la nova Àrea Social i la zona del Museu i de les Taquilles del Club, que és on hi ha la màxima concentració de visites i d’activitat comercial. El nou eix de comunicació anirà, per tant, de l’Accés 14 a l’Accés 9, que també serà restaurat i donarà la benvinguda als milers de visitants que anualment s’apropen al Camp Nou. Encara pel que fa als accessos, a l’Accés 15 s’ha habilitat una rampa per a les persones amb mobilitat reduïda.

Trasllat de les taquilles del Gol Sud

El projecte també preveu reubicar les taquilles del Gol Sud, les de Travessera de Les Corts, en un nou edifici dotat dels serveis i de les prestacions corresponents que estarà just al costat d’una nova plaça que hi haurà entre l’esmentat Accés 14 i la nova Àrea Social. En aquest sentit, també es reubicarà l’oficina de ‘La Caixa’ perquè el seu accés doni directament al carrer.

Caràcter funcional

Aquest projecte ha tingut des del seu inici un marcat caràcter funcional, utilitzant un llenguatge modern, intemporal i auster. Per tal de donar continuïtat a tot el que s’ha fet fins ara, s’utilitzaran els mateixos materials que els que es van fer servir en la construcció de la nova Àrea Social i l’Auditori 1899 -xapes d’alumini, ferro galvanitzat, fusta tractada i paviments de formigó-. Així doncs, tot i la gran dispersió d’usos i tipologies dels espais, el conjunt serà unitari.

Com que el projecte implica un canvi d’emplaçaments de volums, s’ha tramitat un Pla Especial Urbanístic conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona i s’ha compartit amb les associacions de veïns del districte abans de la seva publicació al BOP. Com ja es va anunciar, la inversió prevista és d’1,5 milions d’euros.

Tornar a dalt