fcb.portal.reset.password
El vicepresident Bartomeu al Foot Expo Forum de Marràqueix

Conferència del vicepresident Josep Maria Bartomeu en el marc del ‘Foot Expo Forum Marrakech 2013’

El vicepresident esportiu Josep Maria Bartomeu ha participat en el cicle de conferències de la tercera edició del Foot Expo Forum Marràqueix 2013, que se celebra a la ciutat marroquina coincidint amb el Mundial de Clubs de la FIFA. Bartomeu ha ofert una conferència sobre el model Barça i la seva tasca de formació esportiva i humana del joves esportistes, que es desenvolupa tant als equips inferiors de la Ciutat Esportiva Joan Gamper com a la residència de la Masia. El vicepresident ha explicat com es realitza aquest model de recerca de talent de joves per tot el món que permet portar-los a Barcelona, a la Masia, perquè es formin humanament, acadèmicament i futbolísticament, com va ser el cas de Leo Messi, que ha jugat als equips inferiors del Barça des dels 13 anys.

Un dels principals punts d’interès per a l’auditori de més de cent persones que han assistit a la conferència, i de les preguntes posteriors, ha estat la problemàtica que afecta a alguns clubs, entre ells el Barça, a causa de la normativa de la FIFA (article 19 del Reglament sobre l’Estatut i Transferència de jugadors de la FIFA que fa referència a la protecció de menors). Aquest text legal impedeix que els joves menors de 16 anys que vénen de la Unió Europea (18 anys en el cas dels extracomunitaris) puguin competir oficialment als campionats nacionals, a menys que compleixin amb certes excepcions, com per exemple que els pares del jugador canviïn el seu domicili al del país on el nou club té la seva seu per raons no relacionades amb el futbol. El Barça té en aquests moments quatre jugadors afectats pel reglament de la FIFA que no poden competir en partits oficials amb els seus equips, però la gran preocupació del Barça, com ha reconegut Bartomeu, és que “aquesta normativa condiciona el model formatiu del Club i la possibilitat que pugui seguir portant joves talents de fora de l’Estat espanyol i d’Europa. Ens hem de replantejar el nostre model i deixar de buscar fora si no trobem una sortida”.

Josep Maria Bartomeu ha fet una crida a la FIFA per trobar una solució a aquesta problemàtica que “posa en qüestió el model formatiu del Barça, un model que durant més de 30 anys ha format jugadors i persones, i que s’ha demostrat com un model d’èxit”. El vicepresident ha instat al màxim organisme del futbol mundial “a què la Masia i les escoles de futbol d’altres Clubs que han acreditat aquesta funció formativa, que ajuda els joves futbolistes i protegeixen els menors, quedin exempts d’aquest reglament. Demanem a la FIFA que de la mateixa manera que acredita camps de cinc estrelles o centres mèdics d’Excel·lència, també acrediti a les acadèmies que demostrin aquesta funció. Sempre donarem suport a qualsevol iniciativa per protegir i salvaguardar els menors, però estem orgullosos de la Masia, que és el nostre pal de paller. Creiem que la millor manera de protegir els menors es garantir-los l’accés a qualsevol oportunitat de vida. S’hauria de premiar els centres de formació que donen el millor entorn als nens en termes de nutrició, serveis mèdics, educació i, per descomptat, les millors instal·lacions i els millors entrenadors per impulsar una oportunitat de carrera i un possible futur”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();