fcb.portal.reset.password

Josep Maria Bartomeu, durant la seva intervenció / FOTO: GERMÁN PARGA-FCB

[[DES_1]]Josep Maria Bartomeu ha protagonitzat amb gran èxit l’esmorzar-col·loqui  primeraplan@ que organitza ‘El Periódico de Catalunya’ i Banc Sabadell, on s’ha reunit una nodrida representació de la societat civil catalana amb presència de directius i empresaris de moltes de les grans empreses i organismes del país.

El president blaugrana ha exposat els reptes de futur del Club i ha explicat que “parlar del Nou Espai Barça és parlar d’un somni, el somni de la transformació d’un Club que va començar com una il·lusió per a un grup de joves estrangers i catalans liderats per Joan Gamper i que, 114 anys després, s’ha convertit en una entitat de referència mundial”. Pel president del Barça, “aquest somni compartit per generacions de barcelonistes està lligat inexorablement a la historia del Camp Nou” i va donar pas a un vídeo en què es pot veure la transformació d’aquest somni al llarg del temps fins a transportar-se cap al futur.El 1957 era el millor estadi del món, però ja no ho és, i nosaltres volem que ho torni a ser"Quan el Camp Nou va ser construït el 1957, era el millor estadi del món, però ja no ho és, i nosaltres volem que ho torni a ser. El Nou Espai Barça neix per respondre a les necessitats actuals que el món del futbol actual comporta. Es tracta de fer un salt patrimonial imprescindible que alguns del nostres competidors ja han fet, i sobretot que convertim el nostre estadi en el punt de trobada dels barcelonistes d’arreu”, ha expicat Bartomeu.

“Aquest “és un projecte de Club, de tots, no només d’una junta directiva. Algú ho ha de fer. Ja hem perdut massa temps”, ha defensat el president, i alhora ha animat els socis “a tornar a ser valents, com ho van ser els que van ser protagonistes de la construcció del Camp Nou”, exercint “l’esperit democràtic que forma part de la nostra identitat” en el Referèndum del proper 5 d’abril. “El Barça està construït sobre uns pilars socials i institucionals forts i sòlids. Per segona vegada a la història, els socis tindran l’oportunitat de decidir el futur del Club”.

Tot seguit, Bartomeu ha explicat amb detall els elements constructius de la Proposta i el pla d’inversió i finançament per afrontar el seu cost econòmic, de 600 milions d’euros, seguint la línia de les exposicions i sessions informatives que el Club ha mantingut amb els socis. Fins dilluns passat, més de 32.000 persones s’havien apropat directament al projecte, mentre que el lloc web del Referèndum ha superat els 50.000 usuaris únics i els vídeos de la Proposta, les 200.000 visites a YouTube.

Messi serà el més ben pagat

D’altra banda, Bartomeu també ha respost qüestions sobre l’actualitat de l’equip, com el futur de Leo Messi. El president ha admès contactes amb el pare i representant del jugador. “Són unes xerrades que estem tenint amb la família Messi, amb el pare Messi sobretot, perquè tenim aquesta voluntat de millorar-li el contracte perquè sigui el jugador millor pagat del món. Van bé perquè Messi vol seguir al Barça, ell voldria acabar la seva carrera esportiva al nostre Club i nosaltres volem que segueixi perquè no hi ha dubte que és el millor jugador del món i el que ens aporta és espectacular”.Ell voldria acabar la seva carrera al nostre Club i nosaltres volem que segueixi perquè és el millorPel que fa al Tata Martino, Bartomeu també ha sortit al pas dels rumors que el situen fora del Club la propera temporada. “Ell ens ha dit aquests darrers dies que vol complir el seu contracte. Per tant, el contracte acaba el 2015 i tenim Martino fins al 2015.Ell diu que vol complir el seu contracte”.

El Barça genera gairebé 800 milions del PIB de la ciutat

Durant el col·loqui, el president ha revelat que fa un any el FC Barcelona  va encarregar un estudi a l’auditoria Deloitte per quantificar quin és l’impacte econòmic del Club a la ciutat de Barcelona. Segons aquest estudi, centrat en les dades de la temporada 2011/12, el Barça genera 794 milions d’euros de PIB a la Ciutat Comtal, quantificant el valor de les seves activitats i analitzant tots els agents que tenen una relació directa o indirecta amb l’Entitat.

Aquest estudi posa de manifest la importància i l’efecte motor que el Barça té per a la seva ciutat, amb un 1,2% del Producte Interior Brut (PIB) del municipi. Altres conclusions de l’estudi són que el Barça i els agents relacionats amb el Club van gastar 564 milions d’euros a Barcelona en la temporada 2011/12 i que l’activitat econòmica de l’Entitat contribueix a mantenir 16.300 llocs de treball directes i indirectes. El Club va pagar 2,4 milions en concepte d’impostos, taxes i tributs municipals.

Tornar a dalt