fcb.portal.reset.password

Josep Maria Bartomeu, aquest dijous a la sala de premsa Ricard Maxenchs / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Josep Maria Bartomeu ha expressat el malestar del Club davant la sanció imposada per la Comissió Disciplinària de la FIFA per infraccions relacionades amb el traspàs i la inscripció de jugadors menors de 18 anys. “Estem indignats perquè creiem que som víctimes d’una greu injustícia”, ha explicat Bartomeu en roda de premsa. "És una mesura excessiva", ha afegit.

El president del Barça ha assegurat que “la Masia no es toca", ja que es tracta "d'un model que ens ha permès liderar el futbol mundial durant els últims deu anys". En aquest sentit, ha destacat la figura de jugadors fets a casa com Leo Messi, Xavi Hernández i Andrés Iniesta, “futbolistes premiats per la mateixa FIFA”.

"La planificació esportiva segueix igual"

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha recordat que, d'acord amb la Federació Espanyola de Futbol, el Club presentarà recurs d’apel·lació davant la FIFA. “Tenim deu dies per presentar recurs però abans notificarem per escrit a la Comissió d’Apel·lació la voluntat de recórrer dins el termini dels tres primers dies”, ha explicat. Es demanarà la suspensió de la sanció com a mesura cautelar prèvia, i en cas que es concedeixi, la sanció no s’aplicarà fins a la resolució del recurs, i només si aquesta ratifica la sanció. "Si cal anirem al TAS", ha comentat Bartomeu, que s’ha mostrat orgullós de l’estructura del planter blaugrana, que actualment compta amb 278 nens de 18 nacionalitats diferents. Convençut de l'èxit del recurs del Barça, el president ha comentat que la planificació esportiva del Barça "segueix exactament igual" per a la pròxima temporada.

El màxim representant del Barça ha volgut deixar clar que “el FC Barcelona està totalment compromès amb la protecció dels menors” i respecta l’esperit del reglament sobre l’Estatut i Transferència de jugadors de la FIFA: “S’ha de protegir els menors i evitar que siguin utilitzats com a mercaderia per persones sense escrúpols que no busquen el millor per al seu futur, sinó el seu propi benefici econòmic. Però aquest no és el cas del Barça.”

La relació amb la FIFA

Bartomeu ha revelat que la sanció de la FIFA va ser redactada el 28 de novembre del 2013 i que no va ser comunicada fins aquest dimecres, 2 d’abril. “Des del novembre hem tingut relació amb la FIFA. Posteriorment a la sanció, l’organisme ens demana informació dels joves”, ha dit el màxim mandatari blaugrana, que ha defensat el model blaugrana. "Lluitarem fins al final contra aquest càstig amb els nostres serveis jurídics”.

El president ha reconegut que té pendent una conversa amb el president de la FIFA, Joseph Blatter. “Parlaré amb Blatter, que és de viatge. Tenim pendent una trucada telefònica, tot i que he parlat amb el Secretari General de la FIFA i també considera que la mesura és excessiva”, ha dit Bartomeu, que ha finalitzat recordant: “Tenim els raonaments i les idees perquè ens retirin la sanció”.

Finalment, Bartomeu ha deixat clar que el Barça prendrà mesures legals contra els que volen fer mal al Club: "Tenim certeses, estem investigant i en el moment que tinguem les proves no pararem. Pensem que és fer mal Barça. No aconseguiran fer mal al Barça perquè tots nosaltres lluitarem perquè no passi".

Bartomeu va defensar el model a Marràqueix

El mes de desembre de 2013 el llavors vicepresident i ara president Josep Maria Bartomeu va defensar en una conferència a Marràqueix, coincidint amb la celebració del Mundial de Clubs de la FIFA, el model formatiu del Barça. "La millor manera de protegir els menors és garantint l'accés a una oportunitat de vida", va comentar Bartomeu, que ja va sol·licitar una solució per a aquest problema.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();