fcb.portal.reset.password

Un moment de la votació durant l'Assemblea / FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Els compromissaris han donat el vistiplau al tancament de l’exercici econòmic de la temporada 2012/13. El vicepresident de l’Àrea Econòmica, Javier Faus, ha comparegut en el segon punt de l’ordre del dia de l’Assemblea de Socis Compromissaris per repassar els comptes de la passada temporada, auditats per Deloitte, en què es va registrar un benefici de 32,5 milions d’euros. En aquest sentit, el vicepresident ha explicat: “La diferència amb la temporada passada és que aquesta hem hagut de pagar impostos, i això ha reduït el benefici net”.

Javier Faus s’ha mostrat, en nom de la Junta Directiva, “moderadament satisfet” amb els resultats econòmics de la passada temporada. Els ingressos d’explotació de l’exercici van ser de 490,5 milions d’euros. Aquesta xifra, segons ha explicat el vicepresident econòmic, s’ha vist afectada per la disminució del nombre de socis, que ha passat de 169.000 a 161.000 arran de les regularitzacions en el procés.

A més, Faus també ha valorat positivament els ingressos tenint en compte que no hi ha hagut vendes destacades al primer equip de futbol.

Reducció del deute

Des de l’Àrea Econòmica també s’ha destacat molt positivament la reducció del deute absolut del Club, que aquesta temporada se situa en els 331 milions d’euros. Faus ha detallat que, d’aquesta xifra, només 100 milions són de deute amb entitats bancàries.

D’altra banda, Javier Faus ha volgut destacar alguns aspectes més de l’Àrea Econòmica. En l’apartat de màrqueting ha explicat que “hi ha recorregut per generar més ingressos”, i ha comentat que “el Club està invertint molts recursos per créixer a escala internacional”, perquè “el Barça és cada vegada una marca més global i hi ha moltes empreses interessades en el Club”.

La votació

Tancament econòmic 2012/13:

A favor: 523

En contra: 12

En blanc: 13

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();