fcb.portal.reset.password

Rosell i Faus fan una ofrena a les víctimes de l'holocaust al Museu Yad Vashem / FOTO: DANIEL BAR ON-FCB

L’expedició del FC Barcelona que es troba en viatge oficial a Israel i Palestina ha començat la jornada visitant l’Esplanada de les Mesquites, un dels llocs sagrats per als musulmans. En aquesta àrea es troben dues de les mesquites més importants de l’Islam, la mesquita de L'Aqsa i la mesquita d'Omar, dins de la qual s'hi troba la Cúpula de la Roca, el lloc on segons la fe musulmana Mahoma va pujar al cel. El president Rosell i el president Faus han pogut visitar aquest indret que normalment està molt restringit per als no musulmans.

Posteriorment s'han dirigit al Mur de les Lamentacions, el lloc més sagrat per als jueus, on han estat rebuts pel Gran Rabí del Mur. El president i el vicepresident Faus s'han posat la quipà i casdascun d’ells ha deixat una pregària entre les pedres del mur, tal com marca la tradició.

Després de la visita a la part històrica de la ciutat, la delegació s’ha traslladat al Museu Històric de l'Holocaust, Yad Vashem, on han realitzat una visita guiada. Un cop finalitzada, el president Rosell i el vicepresident Faus han realitzat una ofrena floral a l'interior del memorial de les víctimes de l'holocaust i han visitat el memorial dedicat als nens.

Després d'aquest recorregut pel llocs mes emblemàtics de Jerusalem, l'expedició s'ha dirigit a Ramallah per trobar-se amb el president de l’Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, a la Muqata, la seu del govern palestí.

A la tarda, la delegació tornarà a Jerusalem i visitarà el Sant Sepulcre, un dels indrets més sagrats del cristianisme

Suport incondicional de Lapid

Sandro Rosell i Javier Faus van celebrar un sopar privat amb Yair Lapid, líder del partit centrista Yesh Atid, segona força política més important d’Israel a les darreres eleccions. Lapid és un gran aficionat del Barça i fins i tot ha vingut diverses vegades al Camp Nou de manera privada juntament amb la seva dona i el seu fill. Durant el sopar, el polític i periodista israelià va mostrar el seu suport incondicional a la iniciativa del Barça de jugar un partit contra un combinat de jugadors israelians i palestins i es va comprometre a posar tot el que sigui necessari de la seva part per ajudar a fer-ho possible.

Tornar a dalt