fcb.portal.reset.password

Freixa, durant la roda de premsa. FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB

El portaveu i secretari del FC Barcelona, Toni Freixa, ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa per notificar els acords presos en la Junta Directiva. Un dels aspectes que més s’ha tractat ha estat la valoració de la sentència del Tribunal Suprem que obliga l’expresident Joan Laporta i set directius de la seva etapa a presentar avals per valor d’una mica més de 23 milions d’euros. “És una sentència ferma. No es pot discutir el seu contingut, perquè resol definitivament el mandat de l’anterior Junta Directiva. Esperem i confiem que obtindrem la garantia perquè estem en un estat de dret. La sentència condemna els demandants a prestar un aval, no a pagar”, ha volgut deixar clar Freixa, que ha afegit que la Junta Directiva “esperarà que el soci denunciant demani la seva execució” i ha aclarit que “no renunciarem a obtenir una garantia que la justícia ens ha concedit”. Cal recordar que aquest aval seria executat en cas que tirés endavant l’acció de responsabilitat.

Pel que fa a l’acció de responsabilitat que es va aprovar a l’Assemblea de Compromissaris del 2010, Freixa ha explicat que “ara està suspesa perquè l’Assemblea en què es va aprovar està impugnada per la junta de Joan Laporta. Ja es va desestimar el primer recurs i ara està recorreguda davant l’Audiència Provincial”.

Estat financer

D’altra banda, Toni Freixa ha explicat en quina situació es troba el Club després de la primera part de la temporada. A 31 de desembre del 2012, “s’està complint fidelment amb el pressupost i hem d’esperar el resultat del segon semestre”, ha dit el portaveu del Barça, que ha explicat que “s’està complint amb el pla estratègic, en el qual es garanteix l’excel·lència esportiva i es garanteix la inversió amb un balanç econòmic satisfactori”. Segons el pressupost de la temporada 2012/13, el Club té previst tancar l’exercici amb 29 milions d’euros de benefici.

Toni Freixa també ha comentat que la sentència del ‘cas Baena’, que no reconeix el dret del Barça de cobrar 3 milions d’euros, “obliga a repensar el règim contractual dels menors d’edat, ja que la sentència declara nuls els precontractes amb clàusules de penalització”.

Els partits a les 12

Sobre la jornada matinal contra el Getafe, el portaveu de la Junta ha explicat: “Va ser un èxit social, un gran partit. Ara ens hem tret aquest dubte i és evident que podem jugar a les 12, tot i que sempre hem dit que amb aquest horari perjudiquem el futbol regional. El Barça està obert al que li diguin i cal reconèixer que des del punt de vista social i esportiu va ser un èxit”.

D’altra banda, Freixa ha valorat l’horari del Madrid-Barça de Lliga (16 hores), que es disputarà el pròxim 2 de març: “Ens acollim al que ens diuen. No volíem jugar divendres i jugarem en aquest horari per necessitat del rival. Ho acceptem i serem a Madrid per jugar aquest partit”.

Viatge a Israel i Palestina

Freixa també ha explicat que Sandro Rosell i el vicepresident Javier Faus encapçalaran una delegació del FC Barcelona que visitarà Israel i Palestina per reforçar els vincles institucionals i comercials entre el Barça i l’Orient Mitjà. El viatge es realitzarà entre el 21 i el 23 de febrer i durant la seva estada Rosell i Faus visitaran Tel Aviv, Jerusalem i Ramallah (capital de Cisjordània) i s’entrevistaran, entre d’altres, amb el president d’Israel, Shimon Peres, i amb Mahmud Abbas, president de l’Autoritat Nacional Palestina.

46 noves penyes

Toni Freixa també ha informat que la Junta Directiva ha homologat recentment 46 noves penyes. 10 a Catalunya, quatre a València, una a Balears, 20 a la resta de l'Estat i 11 a l’estranger.

Tornar a dalt