fcb.portal.reset.password

Moix, Cardoner i Blanch, en la presentació. FOTO: ÀLEX CAPARRÓS-FCB.

La nova Seu Social i l’Auditori 1899 han estat presentats oficialment aquest dijous al migdia pel vicepresident de l’Àrea Social, Jordi Cardoner, el directiu de l’Àrea Patrimonial Jordi Moix i Albert Blanch, l’arquitecte de l’obra que ha transformat un edifici esportiu tancat (Palau Blaugrana 2) en un edifici multifunció. Segons Cardoner, “l’espai serà un punt de trobada dels barcelonistes”.

Hi trobaran l’OAB, l’OAP, l’OAE i una cafeteria, entre altres emplaçaments. “La voluntat és intentar entendre les necessitats de cada col·lectiu concret i millorar-li el servei”, explicava el vicepresident.

Dignificació, calidesa i funcionalitat

El trasllat d’aquestes oficines també té una altra intenció clara. Ho manifestava Cardoner: “Volíem dignificar les nostres instal·lacions per a aficionats i treballadors i fer el Club més càlid perquè els socis i seguidors poguessin utilitzar-les els 365 dies l’any”. En aquest sentit, el vicepresident ha revelat el que es buscava a la nova Seu: “Conjugar la dignificació de l’espai social amb criteris de funcionalitat i utilitzar els actius del Club sense oblidar la història”.

Obertura a les Corts

Cardoner també ha parlat de “l’assignatura pendent” del Barça: “Obrir el Camp Nou al barri”. I continuava: “Ens sentim un veí més i volíem treure barreres arquitectòniques per a la integració, donant la cara a la Travessera, ja que el Club estava orientat cap al nord”.

Així, el directiu Jordi Moix ha exposat: “El nou espai és la derivada d’una sèrie d’actuacions que s’han fet a l’Estadi en els darrers dos anys des de l’Àrea Patrimonial”. A continuació les ha enumerat i ha remarcat que, amb la Seu Social i l’Auditori 1899, “reforcen la filosofia patrimonial, són un test per al futur Espai Barça i generen una nova entrada al camp per les Corts”.

Ús social i econòmic

En la seva explicació, Moix ha recordat que l’antic Picadero “ha tingut diferents usos històricament, i ara serà social i econòmic”. Serà així a partir d’una rehabilitació integral. Albert Blanch, del bufet BCA Arquitectura, ha revelat que “l’estructura i les parets de maó antigues del Palau Blaugrana 2 tenen una presència important” i ha indicat que “per normativa i sentit comú” s’ha estat molt sensible alhora d’eradicar les barreres arquitectòniques existents.

Rosell visita les noves instal·lacions

Després de la compareixença de Cardoner, Moix i Blanch a la Sala de Premsa Ricard Maxenchs, la Junta Directiva, encapçalada pel president, Sandro Rosell, ha visitat la nova Àrea Social i l'Auditori 1899.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();