fcb.portal.reset.password

L'entrada a la Seu Social i l'Auditori 1899. FOTO: ÀLEX CAPARRÓS-FCB.

Des d’aquesta setmana les 20 hectàrees de les instal·lacions del Camp Nou canvien de fisonomia. L’antic Palau Blaugrana 2, conegut com ‘el Picadero’, s’ha transformat en la nova Seu Social i en l’Auditori 1899. L’objectiu del nou emplaçament és millorar el servei i fer-ho en el marc d’un entorn agradable i històric. I és que l’edifici ha mantingut l’estructura i ha recuperat materials existents. Compagina funcionalitat, estètica i integració al barri. S’ubica a la cantonada sud de la Travessera de les Corts amb Arístides Maillol.

Seu Social i Auditori 1899

La nova Àrea Social està composta per l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB), l’Oficina d’Atenció al Penyista (OAP), l’Oficina d’Atenció Especialitzada (OAE), un centre d’acreditacions, una cafeteria amb punt de trobada i, al soterrani, un magatzem amb zona de vestidors. En aquest espai, tot i que de forma independent, també s’ubicarà la nova agència de viatges del Club. Així mateix, també s’hi traslladarà l’Oficina del Síndic dels Socis i Sòcies.

Un dels punts emblemàtics del projecte és l’Auditori 1899. Es tracta d’una sala polivalent amb una capacitat per a 600 persones que acollirà grans esdeveniments (650 metres quadrats). Cada espai té la seva pròpia climatització i il·luminació i disposa de sala de control tècnic insonoritzada i zona de traducció simultània. A l’entrada es recorda l’activitat desenvolupada anteriorment a l’antic pavelló i l’interior té vistes al Camp Nou. Serà apta per ser utilitzada per a actes propis i se’n podrà fer ús comercial a empreses. De fet, aquesta vessant comercial permetrà amortitzar la despesa en pocs anys.

Una rehabilitació integral

L’obra és una rehabilitació integral d’uns 4.000 metres quadrats repartits en dos pisos que ha seguit criteris ambientals i de sostenibilitat. El pis inferior o soterrani estarà reservat per a un espai de magatzem i vestidors. Així, tots els magatzems repartits al Camp Nou se centralitzen.

La reforma sorgeix de la necessitat de millorar i dignificar l’Àrea Social i d’ampliar l’FCBotiga. El temps d’execució de l’obra, dirigida per l’arquitecte Albert Blanch, ha estat de sis mesos i el seu cost, de 2,7 milions d'euros. L’edifici s’ha construït amb materials sostenibles i adaptats a les persones amb mobilitat reduïda. S’ha dissenyat amb molta cura sentimental per mantenir la història de l’estructura i, alhora, aconseguir bellesa arquitectònica.

Amb la nova Seu Social i l’Auditori 1899 el FC Barcelona guanya una nova instal·lació i una nova porta de connexió amb el barri de les Corts (Accés 15A), amb un espai públic (plaça) i la rehabilitació de la façana i les voreres.

Tornar a dalt