fcb.portal.reset.password

Jornada creixement a través de l'esport femení d'equip

El Grup Edelmira Calvetó del FC Barcelona, juntament amb la Fundació Grup Set, organitza el proper 15 de maig una jornada que portarà per nom ‘Creixement a través de l’esport femení d’equip’ i que pretén fer visible l’esport com a eina formativa per a la dona, tant en l’àmbit personal com el professional.

Aquest espai vol reflexionar sobre la situació actual en què es troba la pràctica de l’esport femení d’equip al nostre país i incidir en els beneficis que aquesta pràctica comporta, tant en l’àmbit social, com en l’esportiu i l’econòmic. S’observa que a les societats avançades socialment en la integració de la dona, com ara els països nòrdics, Alemanya, Japó o els Estats Units, existeix una elevada participació de la dona en esports com el futbol, el bàsquet, el voleibol o l’handbol. Aquesta participació, fomentada des de l’escola, contribueix que aquests països gaudeixin d’unes lligues professionals amb gran seguiment i participació social, així com d’unes seleccions nacionals molt competitives.

La jornada també pretén posar sobre la taula el foment dels valors a través de la pràctica de l’esport femení d’equip i com és necessari fomentar l’accés en igualtat d’oportunitats a una experiència de transmissió d’aquests valors com són el treball en equip, la solidaritat, la integració, la superació, l’equilibri, èxit i el respecte.

Conferència magistral i dues taules rodones

La jornada se celebrarà durant el matí del 15 de maig a l’Auditori 1899 de les instal·lacions del FC Barcelona. Susana Monje, directiva del Club i presidenta del Grup Edelmira Calvetó, i Theresa Zanatta, membre del Grup Set, donaran la benvinguda i a continuació es donarà pas a la conferència magistral a càrrec de Salvador Alemany, president d’Abertis i exvicepresident del FC Barcelona i president de la secció de bàsquet del Club del 1986 al 2003, que portarà per títol “Té gènere la competitivitat?”.

La jornada es completarà amb dues taules rodones. La primera, organitzada pel Grup Set, reflexionarà sobre “Esport femení: diagnosi i millores” i es durà a terme una visió comparativa entre el nostre país i altres de més avançats en la pràctica esportiva femenina, analitzant les causes del baix nivell de desenvolupament i proposant solucions per avançar. Aquesta taula estarà moderada per la periodista Olga Viza i comptarà amb la participació de Sílvia Font (entrenadora de bàsquet), Montse Cascalló (‘coach’ esportiva, mare de jugadores i formadora d’entrenadors), Marta Armengol (jugadora d’hoquei i advocada), Natalia Arroyo (periodista del diari ‘Ara’), Marta Moragas (investigadora i professora de Ciències de l’Activitat Física i Esport) i Carme Balaña (mare de jugadora jove i oncòloga de Can Ruti).

La segona taula, organitzada pel Grup Edelmira Calvetó i moderada per la periodista de Barça TV Laura Aparicio, tractarà de ‘L’esport femení, èxit personal i social’, i es presentaran diversos casos d’èxits i s’analitzaran les condicions que han estat necessàries per poder assolir una carrera plena i com ha contribuït la pràctica esportiva d’equip al seu èxit. Participaran en la taula Anna Pruna (exsecretària general de l’esport de la Generalitat), Andoni Zubizarreta (director esportiu del FC Barcelona), Maria Teresa Andreu (pionera en el futbol femení del FC Barcelona i exmembre de la UEFA), Marta Corredera (jugadora de l’equip femení del FC Barcelona), Ona Meseguer (jugadora internacional de waterpolo) i Marta Fernández (jugadora professional de bàsquet).

La jornada finalitzarà amb les intervencions del president del FC Barcelona, Sandro Rosell, i la presidenta de la Fundació Grup Set, Adela Subirana.

Els socis i sòcies interessats a assistir a la jornada pel Creixement de l’Esport femení d’equip poden trucar al telèfon de l’OAB (902 18 99 00) o enviar un correu electrònic a oab@fcbarcelona.cat.

Nou ‘site’ al web de Barça i dona

Per saber més sobre la jornada es pot consultar el programa de l’acte a la pàgina principal del web del Club (www.fcbarcelona.cat) i a partir d’avui també estarà disponible un ‘microsite’ sobre el Barça i la dona en l’apartat de Club, on es podran trobar totes les notícies relacionades amb aquest tema, així com informació dels equips femenins del Club i les activitats del Grup Edelmira Calvetó.

Tornar a dalt