fcb.portal.reset.password

Javier Faus, durant la roda de premsa d'aquest divendres / FOTO: ÁLEX CAPARRÓS-FCB

Javier Faus aposta per un Barça prudent en la seva vessant econòmica. El vicepresident ha declarat, durant la roda de premsa del tancament econòmic 2011/12, que el Club “ha de ser cautelós” si vol afrontar “projectes ambiciosos en el futur”. En aquest sentit, ha recordat l’obligació de la Junta de mirar “a mitjà i llarg termini” tot i la necessitat d’obtenir èxits esportius en el present. Faus ha insistit a aplicar “austeritat i racionalitat” per poder gaudir d’un “balanç sanejat”.

El patrimoni, una aposta segura

En un marc de crisi econòmica com l’actual, Faus creu que cal “rebaixar el deute a nivells més sostenibles” i, sobretot, “no endeutar-se més”. “Hem de preparar-nos pel que pugui passar en els propers anys i ser més forts patrimonialment. Per projectes immobiliaris ambiciosos com cal un balanç sanejat”, ha afirmat. A hores d’ara, el deute net del Club és de 335 milions d’euros.

Diners per a fitxatges?

Aquesta reducció del deute net va directament lligada a la inversió que es pugui fer aquest estiu i els següents en fitxatges. Segons Faus, el pressupost per gastar enguany és de 40 milions, 14 dels quals ja han anat destinats a Jordi Alba. “L’any passat ja ens vam excedir amb les incorporacions de Cesc Fàbregas i Alexis Sánchez. Cada any no podem superar en 20 o 30 milions el que diu el pressupost, perquè seria posar en risc el pla de negoci que tenim establert. No seria sostenible”, ha declarat, en al·lusió a alguna possible operació que superi àmpliament els 26 milions que encara es podrien gastar.

Sobre un possible canvi de pla per destinar més diners a fitxatges, ha afirmat que “caldria dur aquest tema a debat a la Junta Directiva i votar-ho”, tot i que reconeix la dificultat per canviar-lo, “perquè cal reduir el deute, que és el que els bancs ens exigeixen”.

El món ‘online’, “una gran oportunitat”

Amb gairebé 500 milions d’euros ingressats, Javier Faus ha confessat que no serà fàcil seguir augmentant aquesta xifra. “Equips com el Manchester United, l’Arsenal, el Chelsea i l’AC Milan facturen entre 300 i 350 milions. Cada vegada és més difícil trobar noves fonts d’ingressos”, ha afirmat, conscient que una possible font d’ingressos és el món ‘online’: “És l’àrea de creixement de futur. Estem treballant molt fort en aquest món, és una gran oportunitat”. Cal recordar que el Club va estrenar fa pocs dies la web en francès i que la xinesa gairebé gaudeix de les mateixes visites que la versió anglesa.

El debat del preu dels abonaments

Finalment, el vicepresident econòmic també ha reconegut que la Junta farà una reflexió interna sobre la possibilitat d’augmentar els preus dels abonaments. Fins ara, des que aquesta Junta va assumir la direcció del Club, no s’han apujat en cap dels tres anys, tot i que la promesa electoral només es referia a les dues primeres temporades. “Volem obrir el debat. Som el Club més barat d’Espanya i d’Europa”, ha sentenciat.

Gira, Ibrahimovic i Alexis

Javier Faus ha aprofitat el torn de preguntes per fer un repàs a diversos temes d’actualitat. Ha explicat que la gira no realitzada per l’Àsia ha tingut un impacte negatiu de 3 milions d’euros: “Cobrarem 6 milions pels cinc amistosos que jugarem i la gira que hi havia prevista per Indonèsia, Malàisia i Tailàndia ens reportava 9 milions”. El vicepresident blaugrana també ha reconegut que la intenció és dur a terme aquesta mateixa gira l’estiu vinent.

Sobre Zlatan Ibrahimovic, traspassat l’estiu del 2010 a l’AC Milan, ha afirmat que el Club “encara ha de cobrar 8 milions” i que no rebrà res més pel seu fitxatge recent pel París Saint-Germain. En canvi, el FC Barcelona sí que va rebre 1 milió per la incorporació de Thiago Motta al conjunt francès, quantitat incorporada com una desviació positiva en el tancament presentat aquest divendres.

Faus també ha explicat que el Club ha hagut d’abonar 4 milions a l’Udinese en qüestió de variables: 2 milions per titularitats i 2 més per haver assolit els vuitens de Champions.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();