fcb.portal.reset.password

Així serà una de les 29 portes temporals habilitades per a la campanya 'Camp Nou sense Fum'

Tal com va anunciar el portaveu de la Junta Directiva Toni Freixa, a partir del primer partit de la temporada al Camp Nou, el proper 19 d’agost en l’estrena de la Lliga davant la Real Societat, hi haurà la possibilitat de sortir a fora del Camp Nou durant els partits i a la mitja part gràcies a 37 torns en 29 portes temporals habilitades especialment. El FC Barcelona, segons l’acord adoptat per l’Assemblea de Socis Compromisaris, prohibeix fumar en tot l’interior del Camp Nou, ja sigui tant a les graderies com als passadissos, on també ho està per normativa legal.

Aquesta mesura permetrà als fumadors que no se’n puguin estar sortir a l’esplanada de l’Estadi. Aquesta acció no era possible fins ara, ja que que els torns d’accés depenen de la Liga de Fútbol Profesional (LFP) i l’activació per poder entrar i sortir durant els partits no era tècnicament viable quan es va implementar la campanya 'Barça sense fum'.

El Club serà estricte en l’actuació contra el tabac i en l’aplicació de mesures sancionadores sobre els infractors de la normativa de prohibir fumar a tot l’interior del Camp Nou. La prohibició de fumar s’aplica tant en els passadissos com a les graderies. En els casos que s’incompleixi, personal del Club procedirà a demanar a l’infractor que apagui la cigarreta. Si vol continuar fumant, se li indicarà la possibilitat de sortir a fer-ho fora de l’Estadi a través de la sortida temporal habilitada més propera a la seva localitat. En el cas que la negativa a deixar de fumar i a sortir de l’Estadi persisteixi, el personal de Seguretat podrà expulsar-lo del recinte. En compliment de la normativa, el Club es reserva la potestat de sancionar els infractors i, en cas que es comprovi la condició de soci, d'obrir un expedient disciplinari.

Sortides temporals de color groc

Les portes habilitades per sortir a fora del recinte del Camp Nou durant el partit (indicades en el mapa adjunt) estaran senyalitzades amb un rètol de color groc on es podrà llegir “SORTIDA TEMPORAL”. La persona que vulgui sortir i entrar posteriorment a l’Estadi haurà d’utilitzar el seu abonament o entrada. Es podran consultar els números de porta més propers a la localitat en els díptics que s’entregaran als assistents i també en els cartells que es trobaran en punts estratègics de l’Estadi.

Una iniciativa pionera

Després d’una intensa campanya de sensibilització, el FC Barcelona va implementar la prohibició de fumar a totes les seves instal·lacions esportives el mes de gener passat per acomplir la decisió de la Junta Directiva ratificada pels socis del Club en l’Assemblea de Compromissaris del 2011. La campanya 'Barça sense Fum' té com a principal objectiu protegir i vetllar per la salut dels barcelonistes durant els partits i ajudar els fumadors a deixar el tabac, així com promocionar els valors inherents a l’esport, com són, en aquest cas, la salut, el respecte i el compromís social.

Aquesta iniciativa, pionera a l’Estat espanyol, ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Salut i del Col·legi de Metges de Barcelona, així com de col·lectius especialitzats en el tractament del tabaquisme. Entre altres reconeixements, el FC Barcelona va rebre el premi de la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC) per la seva decisió que el Camp Nou sigui un espai sense fum. La Comissió Europea, per la seva banda, també ha escollit el FC Barcelona per a una campanya conjunta per ajudar els ciutadans europeus a deixar la seva addicció al tabac, que es desenvoluparà durant aquesta temporada.

Tornar a dalt