fcb.portal.reset.password

Messi com a imatge per il·lustrar el portal web de la BBC a la secció 'Orient Mitjà' / FOTO: Web BBC

La visita que la delegació del FC Barcelona, encapçalada pel president Sandro Rosell i el vicepresident Javier Faus, van fer la setmana passada a Israel i Palestina va tenir un ampli ressò mediàtic, no només en mitjans de la regió, sinó també en els mitjans internacionals.

L’anunci de la possibilitat de jugar un partit a Tel Aviv entre el FC Barcelona i un combinat de jugadors israelians i palestins va tenir un fort impacte en l’opinió pública, atesa la transcendència d’aquesta iniciativa que té com a objectiu ajudar a construir ponts de pau i de diàleg entre dues comunitats històricament enfrontades.

Grans agències de notícies com Associated Press, France Presse, Reuters i EFE van fer seguiment de les trobades amb el president d’Israel Simon Peres i el president de l’Autoritat Nacional Palestina Mahmud Abbas, una informació que després van reproduir mitjans de referència internacional com el diari ‘The Guardian’, el canal France 24 o ABC News.

La BBC, des de la corresponsalia de Jerusalem, va publicar també una àmplia crònica de la trobada, destacant la declaració de Sandro Rosell en què afirmava que “el FC Barcelona, amb tota humilitat, s’ofereix per contribuir a enfortir els ponts de pau i de diàleg entre les comunitats israeliana i palestina. I la millor manera que pot fer-ho és a través de l’esport i de l’educació”.

Àmplia cobertura als mitjans referents israelians

El viatge també va tenir un fort impacte en la premsa israeliana. Els diaris més importants del país li van donar categoria de notícia principal en les seves edicions de divendres i quatre de les capçaleres referents, com són ‘Haaretz’, ‘Jerusalem Post’, ‘Yedioth Ahronoth’ i l’‘Israel Hayom’ van obrir les seves planes d’esports amb la visita del FC Barcelona.

El ‘Yedioth Ahronoth’, el diari més popular del país, va fer una cobertura especial de la visita que la delegació blaugrana va fer divendres pels llocs més emblemàtics de Jerusalem.

Aquell mateix dia, el Barça també va ser protagonista en el programa del Canal 2 de la televisió israeliana ‘Ulpan Shishi’, que amb un 20% d’audiència és un dels espais informatius més seguits del país. En aquest programa, els espectadors van poder gaudir d’un ampli reportatge del Club amb entrevistes amb Xavi, Messi i el president Rosell.


Ressò en la premsa arabo-palestina


Els mitjans palestins i àrabs en general també van fer un gran seguiment de la notícia, de la trobada del president Rosell i el president Mahmud Abbas a la seu del govern palestí a Ramallah. A Palestina la delegació va tenir una càlida rebuda i així ho van destacar els mitjans de la regió, recollint les paraules de Jibril Rajoub, president de la Federació Palestina de Futbol i membre del Comitè Olímpic Palestí, en què assenyalava el Barça com el club més popular del país i un dels més potents del món. Tot i les dificultats, els mitjans es van fer ressò de les paraules d’esperança de Rajoub. “La idea que ens ha presentat el president Rosell és bona i l’analitzarem amb bones intencions”, destacava, per exemple, ‘Watan’, una de les publicacions palestines de referència.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();