fcb.portal.reset.password

El moment del lliurament. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Foto de família del lliurament. FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

El FC Barcelona ha rebut aquest dijous el certificat ‘FIFA Medical Centre of Excellence’, que és un reconeixement als Serveis Mèdics del Club. L’entitat blaugrana es converteix en el primer conjunt del món que rep aquest certificat. Jiri Dvorak, cap dels serveis mèdics de la FIFA, ha estat l’encarregat de premiar el Barça en un acte que ha comptat amb la presència de Sandro Rosell i Jordi Monés, responsable de l’àrea mèdica.

Volem donar les gràcies a la FIFA perquè han reconegut la bona feina. Hi ha moltes coses en comú entre la FIFA i nosaltres, com per exemple en la prevenció de les lesions. És una acreditació a la constatació d’una feina ben feta de forma natura, sense que t’estiguin estudiant. És un compromís a voler persistir, perquè s’ha de renovar cada cinc anys”, ha comentat Monés.

Un somni fet realitat

Després, una de les persones més importants i influents a la història dels Serveis Mèdics, Miquel Albanell, ha fet balanç de la seva trajectòria i ha valorat el premi. “El meu somni s’ha fet realitat. Ser metge del Barça és molt important i té una gran pressió afegida”, ha explicat el doctor. Ramon Canal, per la seva banda, ha volgut felicitar tots els que ho han fet possible: “Vull donar les gràcies a tots els esportistes a Antoni Rossich, a la FIFA, a la Generalitat i a tots els professionals que sense una vinculació directa al club han donat un servei existencial d’altíssima qualitat”.

“El Barça compleix amb tots els criteris”

Jiri Dvorak, cap dels serveis mèdics de la FIFA, ha comentat que “és un gran honor per a mi ser aquí. És l’acollida més càlida que he rebut mai en vint anys”. Un dels aspectes que més ha destacat el doctor Dvorak és que des de la FIFA “volem fer tot el possible per evitar la mort sobtada dels futbolistes”. Finalment, ha dit que “el Barça ha complert tots els criteris avaluats i per això el Barça mereix el ‘FIFA Medical Centre of Excellence’".

Boi Ruiz, Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha volgut elogiar el Barça: “El millor equip del món ha de tenir els millors Serveis Mèdics del món”.

“Ens dóna força per seguir millorant”

L’encarregat de concloure l’acte ha estat el president Sandro Rosell. El màxim mandatari del Club ha comentat que aquest reconeixement “és un honor i un orgull perquè ens dóna força per seguir treballant i fer la feina ben feta” i que “una part molt importants dels títols que aconseguim són gràcies als Serveis Mèdics. S’ha de reconèixer la feina que feu”.

Visites guiades

Abans del lliurament, però, s’han fet diverses visites guiades al Centre Mèdic. En primera instància, sobre les 17 hores, els redactors de premsa escrita i ràdios han pogut veure de ben a prop les instal·lacions. Més tard, els fotògrafs acreditats han pogut veure tots els racons del Centre Mèdic i finalment les televisions han pogut gravar imatges del Centre. Més tard, a les 18 hores, s’ha fet una visita institucional a les instal·lacions.

Tornar a dalt