fcb.portal.reset.password

Sandro Rosell, amb Mahmud Abbas / FOTO: DANIEL BAR ON-FCB

L’expedició oficial del FC Barcelona, encapçalada pel president, Sandro Rosell, i el vicepresident Javier Faus, ha creuat la frontera entre Israel i Cisjordània per traslladar-se a Ramallah, on es troba la Mouqata, seu del govern palestí, que lidera el president de l’Autoritat Nacional Palestina, Mahmoud Abbas. El traspàs de la frontera ha escenificat el pont de pau entre les dues comunitats que el FC Barcelona vol contribuir a estendre amb la celebració d’un partit de futbol el 31 de juliol a Tel Aviv. De fet, és la primera vegada que una personalitat estrangera és rebuda en una mateixa visita pels presidents d’Israel i Palestina.

La trobada entre Rosell i Mahmoud Abbas per formalitzar la proposta d’organització del partit, en la qual també han participat Faus i el general Jibril Rajoub, president de la federació de futbol i del Comitè Olímpic Palestí, ha constatat el bon acolliment que ha tingut la iniciativa blaugrana entre els palestins, però també els obstacles que s’hauran de superar per portar-la a bon terme. Les tres parts implicades hauran de negociar els aspectes que en aquests moments dificulten la celebració d’aquest partit, entre els quals destaca el fet que els palestins exigeixen als israelians que facilitin a la seva selecció la mobilitat entre Gaza i Cisjordània. Una altra de les condicions que podrien posar els palestins és que Israel reconegui la seva selecció de futbol, que ja és membre de la FIFA.

Durant la compareixença davant els mitjans de Rosell i el general Rajoub, el president blaugrana ha reconegut: “La celebració del partit no és fàcil, però si no ho intentem no ho aconseguirem. El nostre gest és venir i ajudar a una millor entesa entre les dues comunitats”. Rosell creu que, d’aconseguir-ho, “el nostre llegat no serà només un llegat per a la pau, sinó també un llegat per al futbol”.

Per la seva part, Jibril Rajoub ha manifestat: “Sóc optimista que aquest partit es pugui organitzar, però ara les tres parts hem de parlar i posar-nos d’acord. Encara hi ha obstacles per tal que aquest somni es converteixi en realitat”.

Acabada la roda de premsa, la delegació del FCB ha assistit a un dinar amb el general Rajoub i representants del futbol palestí. El viatge a Ramallah s’ha completat amb la visita a la tomba del que va ser president de l’Autoritat Nacional Palestina i Premi Nobel de la Pau, Yasser Arafat.

De tornada a Jerusalem, l’expedició del FC Barcelona ha visitat la Via Dolorosa i l’església del Sant Sepulcre, dos dels indrets sagrats del cristianisme que es troben en aquesta ciutat. Allà ha estat rebuda pel patriarca de l’església ortodoxa Teofilus III i posteriorment ha realitzat una visita juntament amb Isaac Herzog, ministre de les relacions d’Israel amb la comunitat cristiana.

Passió blaugrana a Ramallah

L’estada de l’expedició del FC Barcelona a Ramallah, capital de Cisjordània, ha estat envoltada per les demostracions de sentiment blaugrana per part dels ciutadans palestins. Desenes d’aficionats del Barça han esperat la comitiva a l’entrada de la Mouqata i el president Rosell ha trencat el protocol de seguretat per acostar-s’hi i compartir-hi uns moments. El president del Barça ha agraït totes aquestes mostres de suport durant la seva compareixença amb els mitjans i ha comentat que el president Abbas li ha confessat que els seus néts també són del Barça.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();