fcb.portal.reset.password

Els guanyadors van visitar el Museu del FC Barcelona / FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

Al llarg de sis dies un grup de fans xinesos, guanyadors del concurs Catalunya Turisme, van visitar diferents indrets del territori català. Un viatge que va finalitzar dimecres a les instal·lacions del FC Barcelona amb una visita al Camp Nou Experience. Una vivència que els mateixos protagonistes no van dubtar a reconèixer com a "fantàstica i inoblidable".

El museu del Barça va fascinar aquests fans xinesos: "Com a culer és un gran orgull veure totes les copes que ha guanyat el Club al llarg dels seus 114 anys d'història", comenta Wang Jun. Aquesta guanyadora del concurs estudia periodisme i espera en un futur poder escriure del Barça: ¨M’estic esforçant amb els estudis i l'idioma, i espero poder seguir el meu club favorit un dia com a periodista professional ¨.

Grans experts del Barça

Encara que era la seva primera vegada a Barcelona, aquests fans coneixen molt la història del Barça gràcies a la web xinesa del Club (www.fcbarcelona.cn) i als mitjans de comunicació esportius. ¨El Museu és com un llibre d'història que ens explica els grans moments del Club i com ha arribat a ser un club tan gran". La foto que explica per què als aficionats del Barça se'ls anomena 'culers' va interessar molt a aquests fans que no es podien imaginar la imatge dels espectadors a l'antic estadi: "És molt interessant veure aquestes fotos antigues que ens recorden la història. Havia sentit l'anècdota del nom i avui ho confirmo amb la foto", deia Li Peihuang, periodista d'una revista escolar. "El que m'interessa més del museu és la part on s'explica la Masia i coses sobre el futbol formatiu. Treballo en una revista escolar. He entrevistat molts joves estudiants esportistes i m'interessa molt conèixer el sistema de formació del Barça. Així podem estudiar l'experiència d'èxit d'aquesta escola de futbol de fama internacional", assegura Li.

Per la seva banda, a Chen Feng, dedicat a recursos humans, i Ma Tingxiao, alumne de 14 anys, els va apassionar acostar-se a la gespa de Camp Nou: ¨És increïble el camp, el més gran a Europa. Ens imaginem en veure l'Estadi els moments quan els jugadors corren i marquen aquí", comenten.

Aquests fans van tenir l'oportunitat de fer-se fotos amb les quatre Pilotes d'Or guanyades per Leo Messi: ¨Quan torni a la Xina explicaré als meus amics culers aquest viatge. Els explicaré com és l'arquitectura de Gaudí, l'ambient al Camp Nou i com es fa una truita de patates¨, explica Wang Jun. ¨Espero poder tornar aquí un dia i conèixer més la cultura catalana¨.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();