fcb.portal.reset.password

Públic al Camp Nou / FOTO: ARXIU FCB

La Junta Directiva ha exposat a l’Assemblea General Ordinària el Pla Estratègic 2012/16, un full de ruta que seguirà el Club en els pròxims quatre anys i en què totes les àrees estan implicades amb l’objectiu de dibuixar un horitzó d’excel·lència.

Entre els punts exposats, el vicepresident econòmic Javier Faus ha anunciat que fins al 2016, any del final del mandat de la Junta Directiva presidida per Sandro Rosell, no s’apujarà el preu de l’abonament del Camp Nou i només s’aplicarà l’increment de l’IPC i l’IVA. Tot i que el FC Barcelona és un dels clubs europeus amb un dels abonaments més econòmics, s’ha decidit no apujar el preu conscients de la situació de crisi econòmica que afecta el país.

Projecte ‘T’escoltem’, a punt

Una de les voluntats de la Junta és fomentar la comunicació amb els socis i per això, pròximament, s’estrenarà el projecte ‘T’escoltem’, un espai al lloc web del Club en què els socis podran fer els seus suggeriments i comentaris, com ha explicat el vicepresident de l’Àrea Social, Jordi Cardoner.

En l’àmbit institucional, el Club vol donar una empenta definitiva al projecte ‘Barça Cultura’, amb l’objectiu de “poder ajudar a projectar Barcelona i Catalunya sabent que som una institució potent”, ha explicat el vicepresident Carles Vilarrubí.

Objectiu 2020: excel·lència immobiliària

Un dels altres punts del Pla Estratègic presentat a l’Assemblea és la recerca de l’excel·lència en l'aspecte immobiliari, amb la remodelació del Camp Nou, que podria oscil·lar sobre els 300 milions d’euros, o la construcció d’un nou estadi, per sobre dels 600 milions, com un dels aspectes més rellevants.

En la vessant econòmica, Javier Faus ha explicat que al llarg dels pròxims quatre anys treballaran per mantenir la sostenibilitat del model. La Junta té previst arribar al 2016 amb uns ingressos de 517 milions d’euros, amb l'objectiu que el deute es continuï reduint i se situï en 190 milions d’euros. El vicepresident econòmic ha recordat que hi ha la voluntat d’incloure en els nous Estatuts una llei d’equilibri i deute màxim que limiti la capacitat d’endeutament de la Junta Directiva.

Continuar amb el model esportiu

Per la seva banda, Josep Maria Bartomeu, vicepresident esportiu, ha anunciat que la Junta Directiva té previst mantenir el model esportiu dels últims anys que tants èxits ha donat. D’aquesta manera, es vol seguir apostant pel Barça B, el futbol formatiu i el futbol femení. També es vol mantenir el mateix model a les seccions professionals, on es preveu que es redueixi l’aportació econòmica del 10% al 5% dels ingressos, cosa que no implica que s’aportin menys diners, ja que els ingressos totals del Club s’incrementaran.

Més visibilitat de la Fundació

Una de les prioritats de la Junta Directiva és donar més visibilitat a la Fundació, i per això està previst que en les pròximes temporades es faci una convocatòria anual amb l’objectiu que es puguin explicar els projectes, que es focalitzaran cada cop més amb l’acord amb UNICEF i Catalunya.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();