fcb.portal.reset.password

Yannick Nyanga (Toulouse) i Bertrand Guiry (USAP)

Bertrand Guiry y Yannick Nyanga, que juguen de tercera linia a la USAP i Stade Toulousain, es veuran les cares a Barcelona el proper 15 de septembre en el partit corresponent a la cinquena jornada del Top-14 que suposa el retorna a Barcelona de l'USAP en una nova Festa del Rugbi Català.

La nova visita dels jugadors de Perpinyà en poc més d'any i mig a Barcelona té, en aquesta ocasió, una vessant siolidària ja que el FC Barcelona destinarà la part de la recaptació als damnificats pels incendis d'aquest estiu a l'Empordà. La figura de Leo Messi torna a conjuntar dos esports com el futbol i rugbi que tenen clares diferències tal i com ens han explicat Guiry i Nyanga, que van provar en el passat amb el futbol en una entrevista creuada i en exclusiva per www.fcbarcelona.fr el nou site en francès del club.

¿Vau dubtar entre jugar a futbol i rugbi?

Yannick Nyanga: A mi sempre m'ha agradat el futbol, molt abans d'haver descobert el rugbi. De fet, estic jugant a aquest esport de casualitat; no tenia edat per jugar-hi però vivia al costat d'un camp de rugbi i un dia vaig anar-hi i ja no he tornat a sortir.

Bertrand Guiry: Vaig jugar a futbol una temporada, quan tenia sis anys però no era massa bo i vaig anar provant d'altres esports, sobretot el bàsquet on era una mica millor. Amb 12 anys ho vaig provar amb el rugbi i vaig trobar tot el que volia d'un esport.

¿Quina és la diferència més gran entre tots dos esports?

Y.N: Per mi la diferència és que som més gent al camp, el que fa que hi hagi menys espais i, per tant, més enfrontaments. Al rugbi és molt més complicat veure un jugador que destaqui com ho fa Leo Messi al Barça

B.G: L'aspecte dels enfrontaments físics a la gespa, sens dubte. Al futbol defenses, en teoria, la pilota i al rugbi, des de petit t'ensenyen a fer caure els altres per un espai.

¿Quin és el vostre jugador i club preferit?

Y.N: A mí, ja de petit, sempre em va agradar en Ronaldo, però el de veritat. Simpatitzo amb l'Inter on ell hi va ser-hi i a França m'agrada l'Olympique de Marselle des de petit.

B.G: Jo sóc d'en Leo Messi encara que a nivell de clubs sempre m'ha fet gràcia el Paris Saint Germain.

Tornar a dalt