fcb.portal.reset.password

Moix i Bladé, en la roda de premsa. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.

El FC Barcelona tindrà un nou Palau Blaugrana abans del 2020, en una operació supeditada a la reducció del deute. Així n’han informat els directius Joan Bladé i Jordi Moix en una compareixença conjunta per tal d’aclarir els detalls del futur del pavelló. Bladé ha recordat que “el pla estratègic presentat per la Junta Directiva a l’Assemblea aspira a l’excel·lència patrimonial l’any 2020 o abans si fos possible”.

El directiu responsable de la secció de bàsquet també ha declarat que la construcció d’un nou Palau “estarà lligada a la construcció del nou Estadi o de la remodelació del Camp Nou”, que serà sotmès a referèndum entre els socis properament. Així, ha deixat clar que “no es concep un nou estadi o la remodelació de l’actual sense un nou Palau Blaugrana”.

Un procés avançat

Al mateix temps, a causa de la situació econòmica del Club, els directius no han pogut concretar la data exacta de construcció ni la ubicació de la nova instal·lació. En aquest sentit, Moix ha explicat que la Junta Directiva “ha treballat activament per aconseguir que el nou Palau Blaugrana es converteixi en una realitat al més aviat possible”. Així mateix, ha informat que, amb discreció, s’estan portant a terme contactes amb responsables d’altres instal·lacions i s’han fet estudis de viabilitat, de disseny i finançament. La seva previsió és que el nou Palau tindria un cost al voltant d’uns 100 milions d’euros.

Paral·lelament, el directiu responsable de l’Àrea Patrimonial ha nombrat altres gestions recents per part de l’Entitat, com ara la recuperació de la parcel·la de Sant Joan Despí per construir nous pavellons per a les seccions i les millores a la sala de premsa i dels vestidors de l’actual Palau Blaugrana. “Tenim molt clar que s’ha de fer el nou Palau. Estem fent estudis per, un cop tinguem la ubicació, es pugui executar al més aviat possible”, apuntava Jordi Moix. “Tindrem un nou Palau, hi ha la decisió ferma i segura. I serà un dels millors d’Europa”, resumia Bladé.

La llicència A de l’Eurolliga

La Junta Directiva espera que tots aquests missatges siguin suficients per convèncer l’Eurolliga de la ferma voluntat del Club de tenir un nou Palau Blaugrana abans del 2020 i poder conservar la Llicència A, que garanteix la participació del Barça Regal en la màxima competició europea més enllà dels resultats esportius que aconsegueixi a la competició domèstica. “Hem parlat amb l’Eurolliga i les institucions per buscar la millor solució. Estem fent els deures, pensem que els tràmits s’estan fent correctament”, indicava Bladé. I afegia: “La intenció és seguir a l’actual Palau. Hi hem invertit per actualitzar-lo i seguir-hi fins a tenir-ne un de nou”.

Tornar a dalt