fcb.portal.reset.password

Carles Vilarrubí presideix l'acte de presentació de l'exposició dedicada a Espriu. / FOTO: Germán Parga

El Museu del FC Barcelona ofereix una exposició temporal dedicada a Salvador Espriu. Es tracta d’una exposició de petit format, on el visitant podrà conèixer la figura de l’escriptor català a través de textos i cites dels seus llibres traduïts a diversos idiomes.

L’espai Espriu està situat a la sala on estan exposades totes les copes de la història del Barça. Tant el Club com l’organització esperen un gran impacte de l’exposició gràcies al gran nombre de visitants que rep el Museu del Barça cada any.

“Una aproximació a la cultura catalana”

L’acte de presentació ha tingut lloc aquest dimecres i ha comptat amb la presència del vicepresident institucional del FC Barcelona, Carles Vilarrubí, que ha expressat el compromís del Club per fomentar la cultura del país: “Aquest racó al Museu serveix per a que el milió i mig de visitants puguin tenir una aproximació a la cultura catalana.” “La gent que ens visiti s’emportarà un flaix del que ha significat per a les lletres catalanes una figura tan potent i que ha marcat tant el segle XX com és la figura de Salvador Espriu”, ha afegit Carles Vilarrubí.

El comissari de l’’Any Espriu’, Xavier Bru de Sala, ha destacat l’extraordinària col·laboració del Club: “El Barça és una de les entitats que més contribueix a fer realitat el propòsit principal de l’Any Espriu, que és travessar el cercle de la gent que s’interessa per la cultura i arribar a un nombre més gran de ciutadans.”

El Barça s’aboca amb l’’Any Espriu’

El FC Barcelona es una de les entitats adherides per celebrar aquest 2013 l’’Any Espriu’, que commemora els 100 anys del naixement de l’escriptor. D’aquesta manera el Club va organitzar un especial homenatge a Salvador Espriu abans del partit que el Barça va jugar contra el Llevant i que coincidia amb la celebració de la diada de Sant Jordi.

Totes aquestes activitats per difondre l’obra i la figura de Salvador Espriu estan emmarcades en l'Any Espriu 2013, promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Espriu és un dels escriptors catalans més insígnies i universals, i els valors que van guiar la seva vida són els mateixos que honoren aquest Club, catalanitat, universalitat, compromís social i democràcia, com s’explica a l’exposició.

Tornar a dalt